Πολιτισμός

Το Φεστιβάλ για την «Αθέατη Πόλη» επιστρέφει στο Ηράκλειο

Δείτε το πρόγραμμα και μη χάσετε τις πλούσιες εκδηλώσεις

«Αθέατη πόλη 2019»: Το φεστιβάλ που επικεντρώνεται στο παραλιακό μέτωπο του Ηρακλείου, επιστρέφει για Πέμπτη συνεχή χρονιά και για τρεις ολόκληρες ημέρες στην πόλη μας.

Στόχος είναι η ανάδειξη ενός κομματιού του Ηρακλείου που έχει να κάνει με την τέχνη και το δημόσιο βίο. Γι’ αυτό το λόγο πολλές δημιουργικές ομάδες, καλλιτέχνες και πολίτες του Ηρακλείου θα δώσουν το «παρών».

Το 5ο Φεστιβάλ για το δημόσιο χώρο «Αθέατη Πόλη 2019» θα πραγματοποιηθεί στις 13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου.

Συμμετέχουν: Μουσείο Φυσικής Ιστορίας - Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πολυτεχνείο Κρήτης, Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, ΤΕΕ ΤΑΚ, Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας, Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης.

Οργάνωση: Αθέατη Πόλη, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων νομού Ηρακλείου, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου και την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου και του ΤΕΕ - Τμήμα Ανατολικής Κρήτης.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της οργανωτικής ομάδας, «η περιοχή δράσεων εκτείνεται από τα Ταμπακαριά (παλιά βυρσοδεψεία) έως την πύλη Σαμπιονάρα και περιλαμβάνει τα Ανατολικά και Δυτικά Νεώρια, τον Κούλε, το παλιό αλατάδικο και τη Δεξαμενή Ζάνε, το πρώην κτίριο των ΚΤΕΛ, τους χώρους της παλιάς Λαχαναγοράς και του πρώην λιμενικού περιπτέρου, κ.α. Συνολικά θα φιλοξενηθούν περισσότερες από 30 διαφορετικές εκθέσεις, εκδηλώσεις, παρεμβάσεις και δρώμενα.».

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Σχόλια