Ρέθυμνο: Εκατοντάδες καλλιτέχνες από Κρήτη & Κύπρο μάγεψαν το κοινό

Πολιτισμός
Ρέθυμνο: Εκατοντάδες καλλιτέχνες από Κρήτη & Κύπρο μάγεψαν το κοινό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

350 καλλιτέχνες δημιούργησαν μία μοναδική για την Κρήτη πανδαισία ήχων

Με ευρεία συμμετοχή ολοκληρώθηκε το 3ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών που είναι μοναδικό στο είδος του, και έδωσε «Μουσικό αναλόγιο» σε δεκάδες Φιλαρμονικές - Ορχήστρες & Χορωδίες αλλά και σε εκατοντάδες Μαθητές - Σπουδαστές και επαγγελματίες μουσικούς από την Κρήτη καθώς και την υπόλοιπη Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ παράλληλα, έγινε αφορμή για συνάντηση εκατοντάδων καλλιτεχνών και πολιτισμικών ιδιωμάτων.

Για τρίτη χρονιά πολλά μουσικά σύνολα από όλη την Κρήτη αλλά και από την Κύπρο μάγεψαν το κοινό που συγκεντρώθηκε στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη στην καρδιά της πόλης του Ρεθύμνου.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων ανήλθε στους 350 καλλιτέχνες, έτσι και δόθηκε φωνή σε περισσότερες χορωδίες, ορχήστρες και μουσικά σύνολα, δημιουργώντας μια μοναδική για την Κρήτη πανδαισία ήχων, μουσικών οργάνων και φωνών.

Το φεστιβάλ αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την πόλη του Ρεθύμνου, αλλά και ολόκληρη την Κρήτη, ενισχύοντας την εξωστρέφειά της και το διεθνές προφίλ της. Παράλληλα, προβάλλει την πόλη και την τοπική οικονομία, δεδομένου ότι συμμετέχοντες καλλιτέχνες και συμμετέχοντες στα master classes από άλλες πόλεις και το εξωτερικό θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ζήσουν στο Ρέθυμνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των ενδιαφερομένων στα master classes ήταν δωρεάν, όπως επίσης χορηγήθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής. Χορηγός επικοινωνίας, η ΚΡΗΤΗ TV.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News