Το… διαφορετικό στενάκι του Ρεθύμνου

Πολιτισμός
Το… διαφορετικό στενάκι του Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εικόνες από την υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας της Βιτσέντζου Κορνάρου

Ένα στενάκι της παλιάς πόλης στο Ρέθυμνο διαφέρει κι έχει ακόμα πιο πολλά να πει… Μια υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας φιλοξενεί η οδός Βιτσέντζου Κορνάρου στο Ρέθυμνο, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε κοινό και περαστικούς.

Επαγγελματίες, καταξιωμένοι φωτογράφοι, αλλά και ερασιτέχνες, ταλαντούχοι, αποδεικνύουν ότι το Ρέθυμνο έχει γίνει σημείο αναφοράς στην τέχνη της φωτογραφίας, τόσο για τα ταλέντα που προάγει, όσο και για το σημαντικό φωτογραφικό έργο που φιλοξενεί κατά καιρούς.

Αυτή την περίοδο, φιλοξενούνται φωτογραφίες της Μαρίας Σπυροπούλου με το κοινό να έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα μέρος από το έργο της, έως τις 5 Σεπτέμβρη, στην οδό Κορνάρου και στις ώρες μεταξύ 20:00 και 22:30.

Μεγάλοι φωτογράφοι και μαθητευόμενοι με ταλέντο έχουν την ευκαιρία να δείχνουν το έργο τους σε μια υπαίθρια έκθεση με... εξασφαλισμένη επισκεψιμότητα. Σύμφωνα με τον φωτογράφο, Μανώλη Καραταράκη, το Ρέθυμνο έχει μια δυναμικά αναπτυσσόμενη φωτογραφική κοινότητα και αποτελεί εξάλλου και την έδρα του Medphoto Festival.

Οι παλαιότεροι έρχονται σε επαφή με τη νέα εποχή και τάσεις μέσα από την τριβή τους στη φωτογραφία με τη νεότερη γενιά, ενώ οι νεότεροι αφού μάθουν τα... τεχνικά και τετριμμένα, έχουν την ευκαιρία να ανοίξουν τα φτερά τους στην αισθητική και με νόημα φωτογραφία.

Ο Ανδρέας Μελαδάκης εντυπωσίασε το κοινό με τις αστροφωτογραφίες του και έδωσε συμβουλές στο κοινό που ήθελε να ανοίξει ένα παράθυρο στην αστρονομία μέσα από τη... φωτογραφία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News