Πολιτισμός

Η Γιορτή Κίτρου «μαγνήτισε» κόσμο στον Μυλοπόταμο

Στόχος των εκδηλώσεων ήταν η ανάδειξη των Κρητικών προϊόντων και η αξιοποίησή τους

Με ένα λαμπρό πρόγραμμα εκδηλώσεων ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαράζου υποδέχθηκε για ακόμα μία χρονιά το κοινό του Ρεθύμνου και της Κρήτης για να στηρίξει την προσπάθεια για την αναζωογόνηση της καλλιέργειας του κίτρου και την διάσωση της σπάνιας και μοναδικής αυτής παραγωγής για την χώρας μας, η οποία χρόνο με τον χρόνο χάνεται.

Το κίτρο είναι το πρώτο εσπεριδοειδές που εμφανίστηκε στον ελλαδικό χώρο και η Γιορτή Κίτρου στο Γαράζο η πιο παλιά πολιτιστική εκδήλωση στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου.

Στόχος των εκδηλώσεων ήταν η ανάδειξη των Κρητικών προϊόντων και η αξιοποίησή τους, μέσα από σύγχρονες μεθόδους σε μια περιοχή όπως ο Μυλοπόταμος και το Γαράζο που σφύζουν από ζωή με την νεολαία να χρειάζεται γόνιμους τρόπους ανάπτυξης της περιοχής, όπως η επαναφορά της καλλιέργειας του κίτρου σε μεγέθη ικανά να απασχολούν αρκετό κόσμο.

Την πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαράζου στηρίζουν κάθε χρόνο έμπρακτα η Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου, ο Δήμος Μυλοποτάμου δια του Οργανισμού Πολιτισμού – Τουρισμού και Νέας Γενιάς «Αυλοπόταμος» και το Επιμελητήριο Ρεθύμνου.

Σχόλια