Πολιτισμός

Θεατρική Παράσταση

«Η Κλεψά» έρχεται στον Άγιο Βασίλειο - Εσύ θα χάσεις αυτή τη σπαρταριστή κωμωδία;

Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019, 9:00 μμ, Θέατρο «Μάνος Κατράκης», Άγιος Βασίλειος Πεδιάδος

Η είσοδος στη θεατρική παράσταση είναι δωρεάν

Ένα θέμα… φαινόμενο με επίκεντρο την Κρήτη, ανεβαίνει στο σανίδι και περιοδεύει σε χωριά του νησιού μας.

Η παράσταση με τίτλο «Η Κλεψά» από το Θέατρο Κρήτης «ταξιδεύει» στον Άγιο Βασίλειο με σκοπό να διασκεδάσει ντόπιους και επισκέπτες που θα επιλέξουν να παρακολουθήσουν αυτή την κωμωδία.

Ελάτε, λοιπόν, την Πέμπτη στις 21:00 στο θέατρο «Μάνος Κατράκης» για να γελάσετε με την ψυχή σας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Υπόθεση της παράστασης

Πρόκειται για την ηθογραφική κωμωδία της Σητειακής συγγραφέως Ρούλας Ορφανουδάκη, σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Μπαλαμούτσου.

Το έργο διαδραματίζεται φυσικά στην Κρήτη και η υπόθεση, όπως μαρτυρά και ο τίτλος του έργου, αφορά στην κλεψά ενός ιδιόρρυθμου ζευγαριού που αποφάσισε, ερήμην των γονιών του, να πάρει την τύχη στα χέρια του... «μηδέ και κρίμα στον γαμπρό, μηδ’ αδικιά στη νύφη...» λέει κάποια στιγμή ο πατέρας της νύφης σκιαγραφώντας πλήρως το χαρακτήρα του ζευγαριού.

Οι συμπέθεροι μαθαίνουν τα νέα από την κουτσομπόλα του χωριού και οι συγκρούσεις αρχίζουν.

Παράλληλες κωμικές ιστορίες πλαισιώνουν και αρματώνουν με περισσότερο γέλιο το έργο. Η κρητική διάλεκτος, η παράδοση, ήθη και έθιμα, ο Παπάς, ο αγροφύλακας, ο χήρος, η μαμή, η κουτσομπόλα κ.α είναι τα βασικά συστατικά που βγαλμένα από μιαν άλλη εποχή -όχι και τόσο μακρινή αλλά σίγουρα πολύ διαφορετική- συνέθεσαν αυτήν την αξιοσημείωτη κωμωδία του σύγχρονου κρητικού θεάτρου.

Παίζουν: Βαγγέλης Μαστορογιαννάκης, Μιχάλης Μπαλαμούτσος, Ρένα Πασπάτη, Γεωργία Μαυρογιαννάκη, Σπύρος Σταυρακάκης, Κυριάκος Κορογιάννης, Μαρία Καργιωτάκη, Λίτσα Χριστουλάκη, Μαρίνα Σπανάκη, Εμμανουέλα Κοκοβάκη, Στέλιος Σπιθάκης, Κωνσταντίνος Πολοπετράκης, Ντίνα Μπαλμπακάκη

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Μπαλαμούτσος

Βοηθός σκηνοθέτη: Άννα Παπαδάκη

Σκηνικά: Μάνια Ράδοβιτς

Επιμέλεια αφίσας: Γιάννης Δημητράκης

Φωτογράφιση: Στέργιος Βενέρης

Φώτα - Ήχος: Μανούσος Μαυροφοράκης, Άννα Παπαδάκη

Σχόλια