Οι Φραγκιαδάκηδες συναντούν τον Ψαραντώνη στο Βεάκειο

Πολιτισμός
Οι Φραγκιαδάκηδες συναντούν τον Ψαραντώνη στο Βεάκειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναυλία
Παρασκευή,30 Αυγ 2019, 21:30
Θέατρο Βεάκειο
Συνάντηση με άρωμα παράδοσης

Οι Μιχάλης και Αντώνης Φραγκιαδάκης, δυο καλλιτέχνες βαθιά ριζωμένοι στη μουσική παράδοση της Κρήτης, καθώς εδώ και 45 χρόνια ταξιδεύουν από τραγούδι σε τραγούδι, συναντούν τον Ψαραντώνη την Παρασκευή 30 Αυγούστου, θέατρο “Βεάκειο” στον Πειραιά.

Η μουσική τους και τα τραγούδια τους γλυκοτραγουδισμένα όπου υπάρχουν οι Κρητικοί και άνθρωποι που αγαπούν την παράδοση και την ποιότητα. Οι ίδιοι, απλοί και καθημερινοί άνθρωποι, όπως όλοι οι σπουδαίοι αυτού του κόσμου.

Η δεξιότητά τους μοναδική και η έμπνευση αστείρευτη, μεταμορφώνει τον Μιχάλη σε γητευτή των χορδών και των οργάνων. Από την άλλη, η έμπνευση και η ανάγκη οδηγεί τον Αντώνη να ομολογήσει πως «η μάνα είναι που γεννά και η μοίρα που μοιράζει, και το παντέρμο ριζικό τη στράτα μας χαράζει».

Από την “Πύλη του Ήχου” του Μιχάλη, στους “Δραβίδες” του Αντώνη, οι Φραγκιαδάκηδες με τη “Χαραυγή” τους, την “αγάπη που δεν έχει σύνορα”, τον “Πρωτοφανίστικο σεβντά”, το “Έσβησε ο αέρας το κερί”, το “Άντρας που δεν εκάτεχε”, το “Φεγγάρι τόσα μυστικά” και τόσα άλλα μουσικά αριστουργήματα της κρητικής μουσικής, που απλόχερα μας χάρισαν.

Οι κορυφαίοι Κρητικοί καλλιτέχνες μάς καλούν την Παρασκευή 30 Αυγούστου, στο “Βεάκειο” θέατρο στον Πειραιά, να αφουγκραστούμε τα ακούσματα της ψυχής τους και να αισθανθούμε τη δύναμη και το πάθος της κρητικής μουσικής.

Συνοδοιπόροι στη μουσική τους Οδύσσεια, ο μοναδικός Ψαραντώνης, ο Θοδωρής Κοτονιάς και ο Παναγιώτης Σκουλάς.

Θα συμμετέχει χορευτικά η ομάδα έκφρασης κρητικών χορών Γιάννη και Γιώργου Μεγαλακάκη.

Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 9:30 το βράδυ. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News