Τι είναι η καποέιρα που ολοένα και κερδίζει τους Ρεθυμνιώτες;

Πολιτισμός
Τι είναι η καποέιρα που ολοένα και κερδίζει τους Ρεθυμνιώτες;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας ξεχωριστός χορός που συνδυάζει πολεμικές τέχνες και έχει κερδίσει έδαφος στο Ρέθυμνο

Μια πολεμική τέχνη φυλών σκλάβων στη Βραζιλία που επενδύθηκε με μουσική και χορό ως καμουφλάζ.

Η καποέιρα τα συνδυάζει όλα και συμβάλλει στην ενδυνάμωση, στην καλή καρδιοαναπνευστική λειτουργία, αυξάνει την ελαστικότητα του σώματος και συμβάλλει στην καλύτερη ισορροπία.

Κερδίζει ολοένα έδαφος και στην Κρήτη με αρκετούς να παρακολουθούν μαθήματα ακόμα και στο Ρέθυμνο. Ο Δημήτρης Γκαϊνάς εδώ και 17 χρόνια ασχολείται με την καποέιρα, ωστόσο τα πρωινά εργάζεται ως συντηρητής ηλεκτρολόγος στο ΕΛΜΕΠΑ για τα προς το ζην. Η κάθοδός του στην Κρήτη από την Αθήνα έγινε για τις σπουδές του στην ηλεκτρολογία στο Ηράκλειο, όμως πια στο Ρέθυμνο τον έχει κερδίσει η διδασκαλία της καποέιρα.

Το παιχνίδι χαρακτηρίζεται από συνεχόμενες προσποιήσεις, προφάσεις, ακροβατικά και εκτεταμένη χρήση του εδάφους, όπως και σαρωτικών κινήσεων, κλωτσιών και κεφαλιών. Η τεχνική και η στρατηγική εξάλλου, είναι τα στοιχεία-κλειδιά για ένα καλό παιχνίδι.

Σε τι όμως τελικά θα είναι κάποιος που εξασκείται στην καποέιρα, καλύτερος είναι μια προσωπική επιλογή, χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι η καποέιρα το άθλημα, ασχέτως αν κάποιος επιδοθεί περισσότερο στην πολεμική τέχνη, τον χορό ή την μουσική, μέσα από την καποέιρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News