Πολιτισμός

Τίμησαν τους ήρωες αγωνιστές της Αντίστασης

Ξύπνησαν μνήμες από το Ολοκαύτωμα των Ανωγείων

Την εβδομηκοστή πέμπτη ιστορική επέτειο του Ολοκαυτώματος των Ανωγείων από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής τίμησαν χθες κλήρος, Αρχές και λαός. Το “παρών” στις εκδηλώσεις μνήμης έδωσε και ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρθηκε στα διαχρονικά μηνύματα των αγωνιστών της Αντίστασης για ενότητα, αλληλεγγύη, ελευθερία, δημοκρατία και πρόοδο.

«Η Περιφέρεια Κρήτης», όπως ανέφερε ο κ. Αρναουτάκης, «τιμά τη μνήμη των πατριωτών αγωνιστών, οι οποίοι άφησαν πολυσήμαντες παρακαταθήκες στους νεότερους».

Η 75η επέτειος τιμήθηκε από τον κλήρο και τις Αρχές, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Ρεθυμνιώτης υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης. Νωρίτερα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη κ.κ. Ευγένιο, έγινε ομιλία, ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων από εκπροσώπους Αρχών, κομμάτων και οργανώσεων, ενώ αποδόθηκαν ύμνοι από τοπικούς μουσικούς και χορωδίες.

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης για την επέτειο του Ολοκαυτώματος των Ανωγείων δήλωσε: «Αποτίνουμε φόρο τιμής στη μνήμη των ηρώων που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την πατρίδα μας. Τα μηνύματά τους είναι διαχρονικά και πάντα επίκαιρα για ενότητα, αλληλεγγύη, δημοκρατία, πρόοδο, και αποτελούν πολυσήμαντες παρακαταθήκες στους νεότερους. Η Περιφέρεια Κρήτης τιμά τη μνήμη όλων των Ανωγειανών που θυσιάστηκαν για την πατρίδα, γράφοντας τα μαρτυρικά Ανώγεια με χρυσά γράμματα στις σελίδες της Ιστορίας. Παράλληλα κρίνουμε δίκαιο και υποστηρίζουμε το αίτημα διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, για το οποίο θα πρέπει να υπάρξουν οι κατάλληλες ενέργειες ώστε να δοθεί δίκαιη λύση στο όλο ζήτημα».

Συναυλία

Φέτος, ο Δήμος Ανωγείων στις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις “Πέτρας Πολιτισμός 2019” έχει συμπεριλάβει σειρά εκδηλώσεων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, με αποκορύφωμα χθες τις εκδηλώσεις μνήμης για την 75η επέτειο του Ολοκαυτώματος των Ανωγείων από τους Γερμανούς. Χθες το βράδυ μάλιστα πραγματοποιήθηκε συναυλία με τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη στο θέατρο “Νίκος Ξυλούρης”, στη μνήμη του ολοκαυτώματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια