Παράσταση του Γιάννη Ζουγανέλη για καλό σκοπό

Πολιτισμός
Παράσταση του Γιάννη Ζουγανέλη για καλό σκοπό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Δευτέρα,12 Αυγ 2019, 21:00
Κηποθέατρο “Νίκος Καζαντζάκης”
Για την ενίσχυση των Αιματολογικών Κλινικών Βενιζελείου και ΠΑΓΝΗ

Στο Ηράκλειο για ιερό σκοπό θα βρεθεί τη Δευτέρα 12/8 ο γνωστός ηθοποιός Γιάννης Ζουγανέλης, με την παράσταση “Απρογραμμάτιστος”, τα έσοδα της οποία θα διατεθούν για την ενίσχυση των Αιματολογικών Κλινικών Βενιζελείου και ΠΑΓΝΗ. Η μουσική εκδήλωση, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου “ΑγκαλιάΖΩ”, θα ανέβει στο κηποθέατρο “Νίκος Καζαντζάκης” του Ηρακλείου στις 9 το βράδυ.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης, η πρόεδρος του Παραρτήματος “Αγκαλιά-ΖΩ” Ηρακλείου, Χρυσούλα Αντωνοπούλου-Αντωνογιαννάκη, το μέλος του Συλλόγου Αθηνά Κυριακάκη-Σηφάκη και το μέλος του Συλλόγου και νεοεκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος, ιατρός Γεωργία Μηλάκη, αναφέρθηκαν στο σημαντικό κοινωνικό και εθελοντικό έργο που προσφέρει ο όμιλος και προσκάλεσαν τον κόσμο να στηρίξει με την παρουσία του τη Δευτέρα στο “Νίκος Καζαντζάκης” την εκδήλωση-παράσταση.

«Η Περιφέρεια Κρήτης με ιδιαίτερη χαρά συνεργάστηκε και στηρίζει τον Σύλλογο “ΑγκαλιάΖΩ” για μια σπουδαία συναυλία, για ένα σπουδαίο σκοπό. Προσκαλούμε τους πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια και να παρακολουθήσουν τη συναυλία, δείχνοντας για άλλη μια φορά έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Ο σκοπός είναι χωρίς υπερβολή ιερός, και η παράσταση ξεχωριστή, με ένα καλλιτέχνη, τον Γιάννη Ζουγανέλη, ο οποίος όπως είναι γνωστό είναι ευαισθητοποιημένος στα κοινωνικά θέματα», τόνισε ο Κώστας Φασουλάκης.

Από την πλευρά της η γιατρός Γεωργία Μηλάκη ανέφερε πως «με έναν διπλό ρόλο ως εθελόντρια του παραρτήματος “ΑγκαλιάΖΩ” εδώ και χρόνια, και ως εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος, έχω την τιμή και τη χαρά να προσκαλέσω τους συμπολίτες μας σε μια πολύ σημαντική συναυλία στο κηποθέατρο “Νίκος Καζαντζάκης” για την ενίσχυση των Αιματολογικών Κλινικών του Βενιζελείου και του ΠΑΓΝΗ. Μια πολύ σημαντική προσπάθεια του Ομίλου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου “ΑγκαλιάΖΩ”, που εδώ και χρόνια προσπαθεί να βοηθήσει τους συμπολίτες μας για την έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη του καρκίνου και έχει πολύ σημαντικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας για θέματα υγείας. Θα είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς να αγκαλιάσουν οι πολίτες με τη συμμετοχή τους την εκδήλωση αυτή».

Η πρόεδρος του “ΑγκαλιάΖΩ” Ηρακλείου, Χρυσούλα Αντωνοπούλου-Αντωνογιαννάκη, είπε πως «ο Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου “ΑγκαλιάΖΩ” είναι προσανατολισμένος σε δράσεις πρόληψης του καρκίνου. Δράσεις στοχευμένες, με άξονα την ενημέρωση. Εξαιρετικοί επιστήμονες-εθελοντές, όλων των ιατρικών ειδικοτήτων, βρίσκονται κοντά μας και σε κάθε διοργάνωση, απολύτως αρμόδιοι και ειδικοί, μας χαρίζουν τις γνώσεις που οφείλουμε να κατέχουμε, και να σεβόμεθα. Μας “υποψιάζουν” και μας βοηθούν να εμπεδώσουμε την αξία της πρόληψης, να μην είμαστε αδιάφοροι σε ό,τι το σώμα μας εμφανίζει, και να προστρέχουμε στους επιστήμονες υγείας χωρίς χρονοτριβή».

Τέλος, η Αθηνά Κυριακάκη-Σφακάκη, γραμματέας του Ομίλου, ανέφερε πως «ο καρκίνος για να νικηθεί πρέπει, εκτός των άλλων, να αντιμετωπιστεί έγκαιρα, γενναία, κατά μέτωπον, όχι φοβικά, ούτε στρουθοκαμηλικά. Ο Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου “ΑγκαλιάΖΩ”, εκτός των ενημερωτικών δράσεων, παρέχει συνδρομή “στα πεδία μαχών κατά του καρκίνου”, στα νοσοκομεία. Η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. για την ενίσχυση των Αιματολογικών Κλινικών των δύο νοσοκομείων μας, Βενιζελείου και ΠΑΓΝΗ, μας κινητοποιεί δραστικά. Επιθυμούμε το καλύτερο γιατί το καλύτερο αξίζουν οι “φύλακες άγγελοι” της υγείας μας».

Μουσική, τραγούδι και εξομολογήσεις...

«Ο Γιάννης Ζουγανέλης στη μουσική εκδήλωση “Απρογραμμάτιστος” εκτίθεται μέχρις εσχάτων. Εξομολογείται, αποκαλύπτεται, αυτοσαρκάζεται, αυτοαναδεικνύεται, αυτοκαταρρίπτεται, αποδομείται...

Θα εξηγηθούμε και θα παρεξηγηθούμε: Ο Γιάννης Ζουγανέλης παίζει, τραγουδάει, σας ακούει, συνθέτει καταστάσεις με τους αποδέκτες... Καλείστε να είστε και εσείς συμπρωταγωνιστές», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μαζί του τραγουδούν και παίζουν ο Παναγιώτης Αυγερινός και ο Αλέξανδρος Ζουγανέλης.

Συμμετέχει η ηθοποιός Τάνια Ρόκκα. Συνεργάζονται οι Γιάννης Πουρνάρας στο μπουζούκι, Μιχάλης Δάρμας στο κόντρα μπάσο και το μαντολίνο, Κώστας Σπυράτος στα τύμπανα, Φίλιππος Βασιλόπουλος στα κρουστά, και Βασίλης Ντρουμπογιάννης/Θαλής Τριανταφύλλου στο πιάνο. Συμμετέχει ο Πάνος Τσίκος με τους “Vocalis-Cabaret des Artistes”.

Η είσοδος είναι 13 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News