Πολιτισμός

Μεγάλη γιορτή Εφτάζυμου στην Κασταμονίτσα

Με χαρακτήρα που θυμίζει περισσότερο φεστιβάλ, η Γιορτή Εφτάζυμου έρχεται και αυτό το καλοκαίρι

Ο Μορφωτικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Κασταμονίτσας διοργανώνει το Σάββατο 10 Αυγούστου στη Γιορτή Εφτάζυμου και Φεστιβάλ Γεύσεων.

Μια γιορτή αφιερωμένη στην παράδοση και στις γεύσεις του παρελθόντος σε μια προσπάθεια να διατηρηθούν απαράλλακτες οι συνήθειες και οι συνταγές των χρόνων εκείνων. Αναμνήσεις που ζωντανεύουν, γεύσεις που ταξιδεύουν, άνθρωποι που ανταμώνουν στα στενά του χωριού μόλις ο ήλιος δύσει.

Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει, να βιώσει και να συμμετέχει σε δράσεις που πραγματοποιούνται σε όλο το χωριό. Αναζητήστε την τέχνη του τσαγκάρη, του καλαθά, του γανωτζή, της ανυφαντούς και του τυροκόμου. Γευτείτε παραδοσιακά εδεσμάτα, απολαύστε τα εκθέματα λαϊκής τέχνης που κοσμούν τους δρόμους του χωριού και αφήστε τα παιδιά σας στην παιδική σκηνή για να απολαύσουν την ομάδα Παιδικού Μουσικοθεατρικού Δρώμενου «Νότες με Μπότες» με τις Ρηνιώ Χρυσοδάκου και Ευασία Κουτουλάκη, που θα υπάρχει στον προαύλιο χώρο της Αγίας Κυριακής.

Η Βραδιά ολοκληρώνεται με μεγάλο κρητικό γλέντι στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου, με το συγκρότημα του Μιλτιάδη Βαρουχάκη.

Τη βραδιά διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος με την εθελοντική συμμετοχή όλων την κατοίκων του χωριού.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια