Μία ξεχωριστή έκθεση ποιητικής αγιογραφίας & αμφιδεξιάς ξυλογλυπτικής στην Κασταμονίτσα

Πολιτισμός
Μία ξεχωριστή έκθεση ποιητικής αγιογραφίας & αμφιδεξιάς ξυλογλυπτικής στην Κασταμονίτσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία ενδιαφέρουσα έκθεση στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος

Ο πρωτοπρεσβύτερος Θεολόγος, Γλύπτης, Ξυλογλύπτης, Ακαδημαϊκός π. Εμμανουήλ Καλαϊτζάκης (παπαμανόλης), μαθητές και συνεργάτες του, θα πραγματοποιήσουν Έκθεση με τίτλο: «Ποιητική Αγιογραφία και Αμφιδέξια Ξυλογλυπτική».

Η έκθεση θα λάβει χώρα στην αίθουσα της Σχολής Γλυπτικής-Ξυλογλυπτικής του Δημοτικού Διαμερίσματος Κασταμονίτσας του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, (τηλ.: 6946991926).

Τα Εγκαίνια της Έκθεσης, η οποία έχει ελεύθερη είσοδο και  παραμένει ανοιχτή καθημερινά από 9-31 Αυγούστου 10:00 π.μ.-13:00 μ.μ. και 18:00-21:00 μ.μ., θα γίνουν την Παρασκευή 9 Αυγούστου ώρα 20:00 μ.μ.

Στην Έκθεση Συμμετέχουν με έργα τους: η Ζωγράφος-Ιδιωτική Υπάλληλος Μαριάννα Καστρινάκη, ο Αγιογράφος-Γεωπόνος Γεώργιος Δημ. Σαριδάκης,  και ο Κασταμονιτσανός Γλύπτης-Ξυλογλύπτης - Ακαδημαϊκός π. Εμμανουήλ Καλαϊτζάκης (παπαμανόλης: Google ΔΕΕΛ, Μανόλης Καλαϊτζάκης, Βιογραφικό).

Στην Έκθεση δεν γίνονται αγοραπωλησίες έργων Τέχνης. Σε όσες και όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους στην Τέχνη της ξυλογλυπτικής, θα παραδίδονται δωρεάν μαθήματα χρήσης των κοπτικών εργαλείων του ξύλου.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα παίζονται νέα πρωτότυπα αμφιδέξια παιδικά παιγνίδια www.papa-manolis.gr (βλ. αμφιδεξιότητα).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News