Ερωτόκριτος: Όραμα να ενταχθεί στην πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO

Πολιτισμός
Ερωτόκριτος: Όραμα να ενταχθεί στην πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήνυμα από εκδήλωση στα Ρούστικα

Τα Ρούστικα τίμησαν τον Ερωτόκριτο του Βιτσέντζου Κορνάρου με μια ποιοτική εκδήλωση από τον όμιλο φίλων Μανόλη Αναγνωστάκη που καταγόταν από το όμορφο αυτό χωριό του Ρεθύμνου.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί σε εκθέσεις για τον μεγάλο ποιητή του μεταπολέμου, αλλά και να παρακολουθήσει ομιλίες από πανεπιστημιακούς εγνωσμένου κύρους που έχουν εντρυφήσει στο έργο του μεγάλου ποιητή της Κρητικής Αναγέννησης, τον David Holton, ομότιμο καθηγητή Πανεπιστημίου Cambridge και την Τασούλα Μαρκομιχελάκη, επίκουρη καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας ΑΠΘ.

Οι προσπάθειες εντείνονται για να καταστεί ο Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά, ενταγμένη στον διεθνή κατάλογο της UNESCO, κάτι που θα εξαρτηθεί άμεσα και από την επαφή των ξένων με αυτό το λογοτεχνικό διαμάντι, με κρίσιμης σημασίας, τις μεταφράσεις του έργου αυτού στις πιο διαδεδομένες έστω γλώσσες του κόσμου.

Στη λαϊκή παράδοση, ο Ερωτόκριτος δεσπόζει ανέκαθεν στην Κρήτη, σταδιακά όμως καταλαμβάνει τη θέση που του αξίζει, στο διεθνές λογοτεχνικό στερέωμα.

Την εκδήλωση έντυσε μουσικά ο Αλέξανδρος Αγγελάκης αποδίδοντας με τον Γιάννη Συράγα, αποσπάσματα του Ερωτόκριτου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News