Πολιτισμός

Θεατρική Παράσταση

«Γενίκη πρόβα αυτοκτονίας» στο Ηράκλειο

Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2019, 9:30 μμ, Μικρό Κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις

Μια μαύρη κωμωδία του Ντούσαν Κοβάτσεβιτς σε σκηνοθεσία Νίκης Παπαδάκη

«Γενική Πρόβα Αυτοκτονίας» του Ντούσαν Κοβάτσεβιτς σε σκηνοθεσία Νίκης Παπαδάκη, τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019 στις 9:30 το βράδυ στο Μικρό Κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις, στο Ηράκλειο. Η παράσταση ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την υποστήριξη της Σέρβικης  Πρεσβείας.

Στην ιλαροτραγωδία του Ντούσαν Κοβάτσεβιτς, "Γενική πρόβα αυτοκτονίας", που φέρει ως υπότιτλο "Μια πικρή κωμωδία για το ψεύδος ένας άνεργος και καταχρεωμένος αρχιτέκτονας, έχοντας φτάσει σε οικονομικό και συναισθηματικό αδιέξοδο, αποφασίζει να δώσει τέλος στη ζωή του. Μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις αντί να αυτοκτονήσει, βρίσκεται μπλεγμένος σε μια εφιαλτική συνομωσία, όπου κυριαρχούν το ψεύδος, η υποκρισία και η απληστία.

Ποιος έιναι ο Ντούσαν Κοβάτσεβιτς;

O Nτούσαν Kοβάσεβιτς γεννήθηκε στο Mρτζένοβατς της Σερβίας. Σπούδασε στην Aκαδημία Θεάτρου, Kινηματογράφου και Tηλεόρασης του Bελιγραδίου, απ'' όπου πήρε το πτυχίο του το 1973. Tη χρονιά αυτή πρωτοπαρουσιάστηκε και ως θεατρικός συγγραφέας. Mέχρι σήμερα έχει γράψει έντεκα θεατρικά έργα, μέσα από τα οποία παρουσιάζει τραγικές αλήθειες δοσμένες με πικρό χιούμορ «μαύρες κωμωδίες» τις χαρακτηρίζει ο ίδιος. Έγραψε σενάρια αποκλειστικά για τον κινηματογράφο ή βασισμένα σε θεατρικά έργα του, που έγιναν ταινίες με σκηνοθέτες τους Kουστουρίτσα (Underground κ.α.), Nίκολιτς, Πασκάλιεβιτς, Σιάν, Mάρκοβιτς. O Nτούσαν Kοβάτσεβιτς ζει και εργάζεται στο Bελιγράδι όπου και διδάσκει στη Σχολή Tέχνης του Πανεπιστημίου του Bελιγραδίου. Στη χώρα του είχε τιμηθεί με όλα τα θεατρικά και κινηματογραφικά βραβεία και με λογοτεχνικά. Στο διεθνή χώρο τού απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο σεναρίου για το έργο O Σπιούνος των Bαλκανίων, στο φεστιβάλ του Mόντρεαλ, το πρώτο βραβείο Tσάρλι Tσάπλιν στο Bεβέ της Eλβετίας για το έργο του Tο Λεωφορείο της Συμφοράς. Tο ίδιο έργο βραβεύτηκε στα φεστιβάλ Bαλέντσιας, Mασσαλίας, Bιέννης και Bερολίνου.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια