Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο ΕΚΝ

Πολιτισμός
Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο ΕΚΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εορτή της Μεταμορφώσεως στο ΕΚΝ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε, τη Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με την ευκαιρία της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Ευρωμεσογειακό Κέντρο Νεότητας, Παράρτημα της ΟΑΚ.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος της ΟΑΚ, ιερουργούντος του Αρχιμανδρίτου και Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών σχέσεων Εκκλησίας της Ελλάδος, Ιγνατίου Σωτηριάδη, με τη συμμετοχή ιερέων και την παρουσία πολλών πιστών από την ευρύτερη περιοχή και προσκυνητών εκ του Εξωτερικού.

O Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής, διαπιστώνοντας τη διαχρονικότητα του μηνύματος αυτού για τον σύγχρονο άνθρωπο. Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε καλή πορεία προς τον Δεκαπενταύγουστο.

Στον Εσπερινό παρευρέθηκε, επίσης, και ο Καθηγητής Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, κ. Ιωάννης Πετρόπουλος, καθώς και η Εθελοντική Ομάδα του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας “Action Suehnezeichen”, τα μέλη της οποίας –νέοι και νέες από τη Γερμανία και την Ελλάδα - φιλοξενούνται αυτόν τον καιρό στην ΟΑΚ στη Θερινή Κατασκήνωση για την Ελληνορθόδοξη ζωή στην Κρήτη, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 17 Αυγούστου 2019.

Ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News