Γίνε κι εσύ μέρος στα Αλατσατιανά Τραχανοαπλώματα!

Πολιτισμός
Γίνε κι εσύ μέρος στα Αλατσατιανά Τραχανοαπλώματα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Σάββατο,10 Αυγ 2019, 06:30
Πλατεία Αλατσάτων
Από νωρίς το πρωί θα απλώνουν τον τραχανά

Τα Νέα Αλάτσατα και αυτό το καλοκαίρι δεν ξεχνούν να απλώσουν τον τραχανά και ο Σύλλογος μας προσκαλεί το Σάββατο 10 Αυγούστου στην πλατεία Αλατσάτων, δίπλα στη στέγη του Συλλόγου (Γ. Μαστρακούλη 13).

Οι διοργανωτές μας προσκαλούν να συμμετέχουν στην καθιερωμένη παρασκευή της 2ης δόσης τραχανά του συλλόγου, να συνδράμουμε με τη συμμετοχή μας στην προσπάθεια του συλλόγου να διατηρήσει τα έθιμα των προγόνων μας, τηρώντας την πατροπαράδοτη συνταγή του θρεπτικού και νοστιμότατου, αλατσατιανού τραχανά, που ανέθρεψε γενιές και γενιές, όπως τη μάθαμε από τις γιαγιάδες και τις μανάδες μας.

«Ελάτε να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία δημιουργικότητας, μέσα σε ένα κλίμα ευθυμίας και χαράς και να δείτε και να μάθετε πως κατασκευάζεται αυτή η καταπληκτική τροφή. Επίσης θα έχετε την ευκαιρία να καταλάβετε τι θα πει η έκφραση…. «έχει απλωμένο τραχανά………»!

Ας συμμετάσχουμε λοιπόν όλοι μαζί στη διαδικασία της παρασκευής του τραχανά από νωρίς το πρωί (αρχίζουμε στις 6,30 το πρωί). Παρακαλούμε ιδιαίτερα για τη συμμετοχή των νέων και των μικρών παιδιών, για τη συνέχεια της παράδοσης.» αναφέρει η πρόσκληση του Συλλόγου Αλατσατιανών νομού Ηρακλείου.

Για λεπτομέρειες, όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να επικοινωνήσει στα παρακάτω τηλέφωνα:

  • 2810-231933.

  • 6953020916.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News