Πολιτισμός

Εκδηλώσεις

Η Γιορτή Μπανάνας επιστρέφει ξανά στην Άρβη!

Κυριακή, 11 Αυγούστου 2019, 8:30 μμ, Άρβη

Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα για ένα τριήμερο πλούσιο σε εκδηλώσεις και... μπανάνες

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Άρβη, το όμορφο ψαροχώρι του Λιβυκού με τις δυναμικές καλλιέργειες και τους δημιουργικούς ανθρώπους, φοράει τα καλά της και υποδέχεται φίλους από την Κρήτη κι όλη την Ελλάδα σε μία γιορτή της φύσης, της παράδοσης και του πολιτισμού.

Εδώ και έναν αιώνα στην Άρβη, τον τόπο με την πλούσια, δυναμική και πρωτοπόρα καλλιεργητική παράδοση, ευδοκιμεί η μπανάνα, το αγαπημένο φρούτο των παιδιών αλλά και των μεγάλων. Ένα πολύτιμο προϊόν με γλυκιά γεύση, πλούσιο άρωμα και ευεργετικές για την υγεία ιδιότητες. Ένα φυτό όμορφο και ωφέλιμο για την οικονομία του τόπου.

Μέσα από ομιλίες, φωτογραφικό υλικό και άλλα εκθέματα, συναυλίες και μουσικές βραδιές, θεατρική παράσταση, ξεναγήσεις και πολλά ακόμη δρώμενα, με ενεργό συμμετοχή της νεολαίας, οι συμμετέχοντες θα έλθουν σε επαφή με την ιστορία της καλλιέργειας της μπανάνας και συνολικά την ιστορία της Άρβης, θα δοκιμάσουν δωρεάν γευστικά εδέσματα και ποτά με βάση τη μπανάνα και θα χαρούν τη μουσική και το χορό στο φως του φεγγαριού.

Στόχος της διοργάνωσης είναι «να αναδείξουμε την ιδιαίτερη, δυναμική καλλιέργεια της μπανάνας, που αποτελεί οργανικό στοιχείο της σύγχρονης ταυτότητας του τόπου μας και μαζί της το σύνολο των επιτευγμάτων της περιοχής. Αλλά και, σε πείσμα της κρίσης, να ψηλαφήσουμε, μαζί με τους καλεσμένους μας, μία άλλη ποιότητα ζωής, στηριγμένη στην αειφόρο ανάπτυξη και στους ισχυρούς ανθρώπινους δεσμούς, σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον και την ιστορία του τόπου μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα:

Παρασκευή 9 Αυγούστου

18:30: Έναρξη της 3ης Γιορτής Μπανάνας Άρβης

Αγιασμός

Ομιλία από τον Αριστομένη Ι. Συγγελάκη, Διδάκτωρ Οδοντιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών.

21:00: Κρητική βραδιά με το συγκρότημα του Παντελή Κουκουλάκη

Σάββατο 10 Αυγούστου

Λαϊκή βραδιά

Κυριακή 11 Αυγούστου

20:30: Θεατρική παράσταση: «Τι τραβάμε κι εμείς οι μάνες». Από τη Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου σε σκηνοθεσία του Μάνου Μανιά.

22:00: Παραδοσιακή κρητική βραδιά από τους νέους και νέες του χωριού, με τη συνοδεία του Άρη Αστυρακάκη.

23:00: Λήξη της 3ης Γιορτής Μπανάνας Άρβης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια