Οι Κορφές Μαλεβιζίου διοργανώνουν Γιορτή Σουλτανίνας

Πολιτισμός
Οι Κορφές Μαλεβιζίου διοργανώνουν Γιορτή Σουλτανίνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία όμορφη κρητική βραδιά διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κορφών το Σάββατο 10 Αυγούστου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κορφών, στην προσπάθειά του να αναδείξει, έναν τόσο σημαντικό θεσμό, όπως αυτόν της Σουλτανίνας για την Κρήτη, αλλά και την κοινωνία, διοργανώνει βραδιά γεμάτη Κρητικές μουσικές μελωδίες.

Την γιορτή θα πλαισιώσει ο καταξιωμένος καλλιτέχνης Γιώργος Παπαδάκης, «ώστε να καθιερώσουμε και να αναβιώσουμε την Κρητική Παράδοση», όπως αναφέρει ο Πολιτιστικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του.

Ο Σύλλογος, ο οποίος αποτελείται από ανθρώπους με όρεξη και μεράκι, αλλά κυρίως με αγάπη για τον τόπο τους και την παράδοση παρά τις δυσκολίες, θα αναβιώσει ξανά τον Θεσμό της Γιορτής Μαντινάδας - Σουλτανίνας την 10η Αυγούστου στις Κορφές.

Διευκρινίζεται πως ο Σύλλογος για πολλές δεκαετίες πρωτοστατούσε στις εκδηλώσεις πολιτισμού με πλούσιο και σημαντικό έργο, καθώς και με την καθιερωμένη εδώ και χρόνια γιορτή Σουλτανίνας, ενώ γινόταν παράλληλα και γιορτή μαντινάδας με Πανελλήνια απήχηση και συμμετοχή.

«Η ιστορία, η παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, επιβάλλουν να τον κάνουμε ξανά ενεργό. Να τον αναδείξουμε και να τον μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενεές», αναφέρουν οι άνθρωποι που πλαισιώνουν τον δραστήριο αυτό Σύλλογο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News