«Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά» σε μία ξεχωριστή, μουσική, νοσταλγική βραδιά

Πολιτισμός
«Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά» σε μία ξεχωριστή, μουσική, νοσταλγική βραδιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσικό ταξίδι στα χρόνια του ρεμπέτικου στο Άλσος Βεΐκου

Ένα μοναδικό, νοσταλγικό μουσικό ταξίδι είχαν την ευκαιρία να… κάνουν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, στο Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι.

Η παράσταση με τίτλο «Στέκι των Απόκληρων», με τονΒαλάντη Γαούτση, εντυπωσίασε, ενώ το Χορευτικό και Πολιτιστικό Εργαστήρι «Χοροπατήματα», με τον Κώστα Πασσαδέλλη, έκλεψε την παράσταση με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.

Χρώματα, μελωδίες σε μία μοναδική ατμόσφαιρα που σε ταξίδευε μέσα στο χρόνο, αλλά και με ένα ενθουσιώδες κοινό, το οποίο… δεν ήταν αμέτοχο στην ιδιαίτερη αυτή μουσικοχορευτική παράσταση, η οποία ήταν αφιερωμένη στο Ρεμπέτικο τραγούδι.

Σημαντικοί άνθρωποι, σπουδαίοι καλλιτέχνες, με μουσικό ταλέντο, με μεράκι και αγάπη γι’ αυτό που κάνουν έσμιξαν για να μεταφέρουν στο κοινό μέσα από τα τραγούδια και τις χορογραφίες τους τις χρονικές περιόδους, όπου άνθισε το ρεμπέτικο τραγούδι.

Ο Βαλάντης Γαούτσης,  είναι ο εμπνευστής και δημιουργός, ενώ είχε και όλη την μουσική επιμέλεια, την ευθύνη για το ταίριασμα της μουσικής παρέας και την απόδοση του 1/3 από τα τραγούδια με τη φωνή του, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Κώστας Πασσαδέλλης για εκείνον.

Επίσης είχε την μουσική κιθαριστική του επένδυση σε όλο το πρόγραμμα, την σύνθεση και εκφώνηση βασικών προλογικών σημειωμάτων που αφορούν στην καταγωγή των ρεμπέτικων ασμάτων και γενικότερα την κεντρική ιδέα για το όλο εγχείρημα.

Ξεχώρισαν επίσης τα μέλη της κομπανίας, η Αναστασία Μακρυνιώτη που τραγούδησε, καθώς και κόσμησε με κρουστά και την παρουσία της την ομάδα, ο Δημήτρης Αρβανίτης που έπαιξε μπουζούκι και τραγούδησε, ο Δημήτρης Καζάνης που έπαιξε βιολί, ο Μιχάλης Καραχάλιος που έπαιξε μπαγλαμαδάκι και ο Ερμής Ζεκίρης που έπαιξε ακορντεόν.

«Είμαι περήφανος για τους συνεργάτες μου, για το ποιόν τους ως άνθρωποι, και για το ταλέντο τους στη μουσική και στη ζωή, διότι τη ζωή, χρειάζεται ταλέντο για να τη ζήσεις. Όλοι όσοι βρεθήκατε εκεί, καταλαβαίνετε τί εννοώ. Φάνηκε πως όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, έχουμε ταλέντο στο να ζούμε κι έπειτα σε όλα τα’ άλλα. Ήθελα μέσα από έρευνα, να σας διηγηθώ ιστορίες για τις χρονικές περιόδους και για τα ίδια τα τραγούδια, σα να τις διηγούμαστε μεταξύ μας σε κάποιο τραπέζι με παρέα και κρασί. Θέλω να ευχαριστήσω πρώτη απ’ όλους, τη φίλη μου και πρόεδρο επί των πολιτιστικών και αθλητικών του δήμου, Μαργαρίτα», γράφει μεταξύ άλλων ο Βαλάντης Γαούτσης σε ανάρτησή του στο Facebook.

Το Χορευτικό και Πολιτιστικό Εργαστήρι «Χοροπατήματα», εντυπωσίασε εξίσου και ξεχώρισε… «ντύνοντας» άψογα τα μουσικά ακούσματα, «γεμίζοντας» τη σκηνή του φιλόξενου θέατρου του Άλσους Βεΐκου.

Ο ταλαντούχος χορογράφος και ιδιαίτερα αγαπητός Κώστας Πασσαδέλλης γράφει σε ανάρτησή του: «Το εργαστήρι μας επιμελήθηκε τα κουστούμια, τα υλικά εξαρτήματα, τα χορευτικά βήματα που συνόδεψαν τα μουσικά μελίσματα, τα χαμόγελα και στο τέλος το κάλεσμα του κόσμου στη σκηνή με τα κρουστά και ιδιόφωνα των χορευτών μας. Δεκαπέντε φωτεινές παρουσίες γέμισαν την σκηνή του φιλόξενου θεάτρου του Άλσους Βεΐκου του οποίο ευγενικά παραχώρησε η αγαπημένη μας πρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού κ. Μαργαρίτα Μανδηλαρά. Ευχαριστούμε πολύ τον Βαλάντη για την πρόσκληση και την εμπιστοσύνη. Ευελπιστούμε να ικανοποιήσαμε τις προσδοκίες του. Ευχαριστούμε πολύ το πλήθος κόσμου που μας τίμησε με την παρουσία του και συμμετείχε συναισθηματικά στη μουσική μας βραδιά. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Γιώργο Μαρκόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Βασίλη Δερεδίνη για την παρουσία τους, όπως τους προέδρους των συλλόγων Ρουμελιωτών και Ηπειρωτών Γαλατσίου και τον κύριο Τζίμα από την Γραμμή του Γαλατσίου.

»Ευχαριστούμε τον Γιάννη Κυριακόπουλο για την άψογη ηχητική κάλυψη και τον φωτισμό. Τέλος ευχαριστούμε τους φωτογράφους Γρηγόρη Μπεκίρη και Αλεξάνδρα Κοντογιαννακου για την αισθαντική αποτύπωση και απογείωση των στιγμών εκείνων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News