Πολιτισμός

Δ. Μαυρόπουλος: Η «Μαρία Πενταγιώτισσα» χθες και σήμερα

Στην Κρήτη από 27/7 έως 2/8 2019 η «Μαρία Πενταγιώτισσα». Σητεία, Ιεράπετρα, Αρκαλοχώρι, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά οι σταθμοί της παράστασης με τους Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Βίκυ Σταυροπούλου, Δημήτρη Μαυρόπουλο, Αργύρη Αγγέλου, Ηλία Μελέτη, Χάρη Γρηγορόπουλο.

Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης
Κουστούμια: Βάνα Γιαννούλα
Σκηνικά: Γιάννης Αρβανίτης
Μουσική: Θύμιος Παπαδόπουλος

Αποκλειστικός χορηγός επικοινωνίας ο Όμιλος ΚΡΗΤΗ TV.

Μιλώντας στον 98.4 ο Δημήτρης Μαυρόπουλος αναφέρθηκε στα μηνύματα που περνά το έργο και στη διαχρονικότητα του.

Στοιχεία έργου: «Το 1982 ο Μποστ έγραψε τη «Μαρία Πενταγιώτισσα», ένα από πιο αστεία έργα του νεοελληνικού ρεπερτορίου, ακολουθώντας τον προσφιλή του 15σύλλαβο.

Μια παρωδία ηθών εμπνευσμένη από γνωστά παραδοσιακά τραγούδια.

Η Μαρία Πενταγιώτισσα, πραγματικό πρόσωπο από τους Πενταγιούς Φωκίδας υπήρξε το αντικείμενο του πόθου για πολλούς επίδοξους εραστές που δημιουργούσαν συχνά επεισόδια, ενώ δείχνει να ήταν από τις πρώτες φεμινίστριες.

Μέσω της ιστορίας της θρυλικής Μαρίας, ο Μποστ σαρκάζει τους θεσμούς αμφιβάλλοντας για αυτούς.

Με μια ομάδα εξαιρετικών ηθοποιών παρουσιάζουμε μια παράσταση που με άφθονο γέλιο, μουσική που βασίζεται στην παράδοση και σκηνικά και κοστούμια που ανατρέχουν στον Τσαρούχη και στον Μόραλη θα χαρίσει στο κοινό "ψυχαγωγία" με την πραγματική έννοια του όρου!!!

Ο Χρύσανθος Μέντης Μποσταντζόγλου, σκιτσογράφος, γελοιογράφος, ζωγράφος, θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός, αρθρογράφος - δημιούργησε ένα μοναδικό έργο που τα έχει όλα: χιούμορ, πολιτικό στοχασμό και αγάπη για τους ανθρώπους».

 

 

 

Σχόλια