Μετά τη Νέα Υόρκη στην Κρήτη η έκθεση της Αγελαράκη

Πολιτισμός
Μετά τη Νέα Υόρκη στην Κρήτη η έκθεση της Αγελαράκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε εικόνες από την έκθεση της Αργυρώς Αγελαράκη στο Ρέθυμνο

Μοιράζει τη ζωή της ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και την Κρήτη. Είναι ανθρωπολόγος, καθηγήτρια καλών τεχνών και πια αισθάνεται ως συγχωριανούς, τους κατοίκους της Ελεύθερνας. Η Αργυρώ Αγελαράκη, σύζυγος του διακεκριμένου ανθρωπολόγου, Αναγνώστη Αγελαράκη, αποφάσισε μετά την Αθήνα και τη Νέα Υόρκη να προχωρήσει σε εικαστική έκθεση και στο Ρέθυμνο, στο Σπίτι του Πολιτισμού, μέχρι τις 20 Ιουλίου και στις 7 με 9 το βράδυ.

Οι κάτοικοι της Ελεύθερνας είναι ενθουσιώδεις που γνωρίζουν και αυτή την πλευρά της αγαπημένης τους συγχωριανής πια, πανεπιστημιακού. Μάλιστα κάθε χρόνο, φοιτητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, έχουν την ευκαιρία να καταρτίζονται τόσο στην ανθρωπολογία και την αρχαιολογία, όσο και στις καλές τέχνες, στον αρχαιολογικό χώρο της Ελεύθερνας, μια εμπειρία ενός απαράμιλλου συνδυασμού φυσικού κάλλους και αρχαίων ευρημάτων!

Το θέμα της συγκεκριμένης έκθεσης με τίτλο «Ιεροποτάμος (της Ελεύθερνας) Χρώματα Καλοκαιριού», σχετίζεται με μια σειρά από πίνακες που ολοκληρώθηκαν τον περασμένο χρόνο, εμπνευσμένοι από την θάλασσα και την παραλία του Γεροποτάμου και των ορεινών της Ελεύθερνας. Ακόμα και τα εγγονάκια πια ζωγραφίζουν μέσα από τις ποιοτικές και βιωματικές παραστάσεις που ζουν στην τρυφερή τους αυτή ηλικία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News