Ο «Όμιλος Παπαδόκωστας» σας καλεί σε μια αξέχαστη μουσικοχορευτική βραδιά

Πολιτισμός
Ο «Όμιλος Παπαδόκωστας» σας καλεί σε μια αξέχαστη μουσικοχορευτική βραδιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε συνεργασία με την Ένωση Χοροδιδασκάλων

Για τρίτη συνεχομένη χρονιά ο «Όμιλος Παπαδόκωστας» συμμετέχει σε μια εξαιρετική μουσικοχορευτική βραδιά, σε συνεργασία φέτος με την Ένωση Χοροδιδασκάλων, στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, την Τρίτη 9 Ιουλίου στις 21:00 το βράδυ!

Συμμετέχουν τα μουσικά συγκροτήματα των Σήφη Στειακού, Γρηγόρη Σαμόλη και Γιώργου Γλυκοκόκαλου.

Η Ομάδα του Κωστή Παπαδάκη, απαρτίζεται από καταξιωμένους χορευτές και δασκάλους όπως την Γαρυφαλιά Λεκάκη, Χριστίνα Γκαρνετίδου, Σοφία Παπαδάκη, Μαρία Λαμπάκη, αλλά και τους εμψυχωτές βοηθούς χορευτές μαθημάτων που συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις του Ομίλου, τον Σωπασή Γιώργο, Κτιστάκη Κώστα, Παπακωνσταντή Γιάννη.

Ο Κωστής Παπαδάκης σχεδόν αυτοδίδαχτος με μεγάλη έρευνα πάνω στην κίνηση και τον χορό έρχεται να διδάξει με τον δικό του αυθεντικό τρόπο Κρητικούς Παραδοσιακούς Χορούς. Στον «Όμιλο Παπαδόκωστα» λειτουργούν νηπιακά & παιδικά τμήματα καθώς και ενηλίκων αρχαρίων και προχωρημένων. Άλλη μια καινοτομία που έχει ο Όμιλος είναι ότι για πρώτη φορά σε πανελλήνιο επίπεδο έχει εντάξει μουσικό κινητική αγωγή με επαγγελματίες ειδικούς παιδαγωγούς που μαθαίνουν στα παιδιά κρητικούς παραδοσιακούς χορούς! Στο ενεργητικό του έχει πάνω από 200 αφιλοκερδείς συμμετοχές σε πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις εντός και εκτός Κρήτης μόλις σε 5 χρόνια λειτουργίας!

Όλοι τους υπόσχονται μια ξεχωριστή μουσικοχορευτική βραδιά στους ήχους και τα βήματα της κρητικής παράδοσης. Παράλληλα, στην εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία οι θεατές, να δουν ξεχασμένους παραδοσιακούς χορούς της Κρήτης.

«Έρωτας πόνος σεβασμός και σκοτεινιά και χρώμα του χορευτή τα αισθήματα ώντε πατεί το χώμα»

«Κάμε το ζάλο ταπεινό, αργό κι ετέ προπάθιε, βγες στη κορφή και τση τιμής τη χέρα πάντα κράθιε» (Σοφία Γ. Παπαδάκη)

Την βραδιά θα πλαισιώσουν χορευτικά και τα χορευτικά του Χριστόφορου Μπριντάκη και Στέλιου Καφετζάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News