default-image

Σχολές χορού «Μαυρόκωστα»: Επέτειος 40 χρόνων με μια φιλανθρωπική εκδήλωση

Πολιτισμός
Σχολές χορού «Μαυρόκωστα»: Επέτειος 40 χρόνων με μια φιλανθρωπική εκδήλωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Δευτέρα,08 Ιουλ 2019, 21:00
Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης»
Αυτή τη Δευτέρα στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» μία μεγάλη Κρητική βραδιά

Σαράντα χρόνια σπουδαίας προσφοράς στην παράδοση της Κρήτης συμπληρώνουν φέτος οι σχολές χορού «Μαυρόκωστα», ένα μοναδικό ταξίδι τεσσάρων δεκαετιών που ξεκίνησε ο Δημήτρης Μαυρόκωστας το 1979.

Πλέον, αυτό το ταξίδι συνεχίζεται, παίρνοντας τη σκυτάλη ο γιος του Θανάσης, με χιλιάδες παιδιά στο νησί μας, αλλά και στην Αθήνα να διδάσκονται τα αυθεντικά «βήματα» της μουσικής μας ιστορίας.

Με αφορμή και αυτή την επέτειο, οι σχολές χορού «Μαυρόκωστα» διοργανώνουν και φέτος την ετήσια φιλανθρωπική τους εκδήλωση στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης», την Δευτέρα 8 Ιουλίου και ώρα 21:00 με ελεύθερη είσοδο, μια σπουδαία εκδήλωση που γίνεται τα τελευταία εννιά χρόνια.

Φέτος θα υπάρχει κουμπαράς στην είσοδο για όλους όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν χρηματικά τον Παγκρήτιο Σύλλογο «Ηλιαχτίδα» για παιδιά με νεοπλασία.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά τα συγκροτήματα του Νεκτάριου Σαμόλη και των Γιώργη Φασουλά & Κώστα Καλλέργη, ενώ θα χορέψουν σχεδόν 200 χορευτές των σχολών Μαυρόκωστα, όλων των ηλικιών.

Την μουσική αυτή βραδιά θα παρουσιάσει ο Γιώργος Χυντηράκης.

Σαράντα χρόνια προσφοράς

Παράλληλα με την γιορτή αλληλεγγύης, οι σχολές Μαυρόκωστα γιορτάζουν την επέτειο των 40 χρόνων από την ίδρυση τους. Ο Δημήτρης Μαυρόκωστας ξεκινάει την πορεία του ως χοροδιδάσκαλος το 1979 στη Αθήνα μαζί με τον Γιάννη Σταυρακάκη.

Έπειτα από μια επιτυχημένη πορεία στην πρωτεύουσα, ιδρύει την πρώτη του σχολή στο Ηράκλειο. Έκτοτε οι σχολές Μαυρόκωστα λειτουργούν δυο σχολές στην πόλη του Ηρακλείου, ενώ έχουν διδάξει σε δεκάδες χωριά της Κρήτης κατά καιρούς.  

Συνεχιστής της ανοδικής πορείας στον χώρο της παράδοσης και με σκοπό την εξέλιξη της, ο Αθανάσιος Μαυρόκωστας, υπηρετεί το έργο που ξεκίνησε ο πατέρας του με το ίδιο μεράκι και την ίδια διάθεση για ολοένα και πιο σύγχρονη παράδοση ανοιχτή σε όλους, Κρήτες και μη, όπως αναφέρει και το anogi.gr.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News