«Για θύμισέ μου» - Και ο Γιώργος Κιμούλης στα γυρίσματα: «Τέτοιου είδους πράξεις τις αγαπάω»

Κρήτη
«Για θύμισέ μου» - Και ο Γιώργος Κιμούλης στα γυρίσματα: «Τέτοιου είδους πράξεις τις αγαπάω»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο καταξιωμένος ηθοποιός συμμετέχει στην ταινία που πραγματοποιείται από την προσπάθεια δεκάδων εθελοντών

Με ένα ηχηρό όνομα ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας «Για θύμισέ μου», αφιερωμένη στη νόσο Alzheimer, που αναμένεται να την απολαύσουμε στη μεγάλη οθόνη μέσα στο 2019.

Ο Γιώργος Κιμούλης, λοιπόν, δέχτηκε την πρόταση να συμμετέχει στην ταινία που υλοποιείται μέσα από την εθελοντική προσπάθεια όλων των συντελεστών και έδωσε δυναμικό «παρών» στα τελευταία γυρίσματα που πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα συγκίνησης, καθώς ένας όμορφος κύκλος σιγά - σιγά ολοκληρώνεται για να μπει στην τελική ευθεία και να προβληθεί.

Ο γνωστός ηθοποιός στην ταινία ενσάρκωσε έναν ηλικιωμένο που βρίσκεται σε οίκο ευγηρίας, περιμένοντας… Και οι λεπτομέρειες στον κινηματογράφο! Πάντως, ο Γιώργος Κιμούλης με χαρά βρέθηκε στο Ηράκλειο για να παίξει στην ταινία και να δώσει το στίγμα του στο τόσο ευαίσθητο θέμα, αυτό του Alzheimer.

Μάλιστα, καλεσμένος στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» τόσο ο ηθοποιός όσο και η «ψυχή» της ταινίας Μαρία Σβολιαντοπούλου, και ο σκηνοθέτης Αντώνης Ρενιέρης, απάντησε πώς πήρε την απόφαση να πει το «ναι» στην ταινία «Για θύμισέ μου»:

«Υπάρχει ένα χρέος στο χώρο της τέχνης. Επίσης είμαι πιστός μιας φράσης που λέει “Αγαπάω σημαίνει οφείλω”. Και τέτοιου είδους πράξεις εγώ τις αγαπάω. Άρα οφείλω να είμαι δίπλα.» τόνισε ο κ. Κιμούλης.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

https://www.youtube.com/watch?v=IzTlddxxAdk?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Στην ταινία συμμετείχαν ακόμα πολλοί και καταξιωμένοι ηθοποιοί, όπως: Κάρμεν Ρουγγέρη, Γιάννης Ζουγανέλης, Κώστας Αποστολάκης και Γιώργος Χρανιώτης.

Η υπόθεση της ταινίας «Για θύμισέ μου»

Ένα group therapy φροντιστών ατόμων με Αλτσχάιμερ συναντιέται με σκοπό να μιλήσει για τους φόβους, τις ενοχές, τις άσχημες και καλές στιγμές που έζησε.

Μέσα στο group therapy, στις λέξεις πόνου, φόβου και απογοήτευσης βρίσκεται η Ελένη. Η Ελένη είναι μια νέα φροντιστής. Μια φροντιστής, που δεν μπορεί να δεχτεί πως η μητέρα της δεν θα την θυμάται.

Στιγμές έντονης αγωνίας και πόνου διαδραματίζονται και πρωταγωνιστούν στη ζωή της. Όχι όμως για πολύ… Γιατί έφτασε η ώρα της αποδοχής!

Πρωταγωνίστριες: Ανδριανή Αγγελιδάκη - Αμαλία Ζαργιανάκη

Σκηνοθεσία: Μαρία Σβολιαντοπούλου - Αντώνης Ρενιέρης

Σενάριο: Μαρία Σβολιαντοπούλου

Παραγωγή: Μαρία Σβολιαντοπούλου

Για θύμισέ μου…

Σταματάς ποτέ να ελπίζεις;

Σταματάς ποτέ να προσπαθείς;

Μια ταινία για το Αλτσχάιμερ, για τη νόσο που μαστίζει την εποχή μας όσο ποτέ άλλοτε.

Μια ιδέα, μια προσπάθεια, μια σύλληψη μέσα από το προσωπικό βίωμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News