Εντυπωσιακά δελφίνια, ιππόκαμποι και γλάροι έφεραν το καλοκαίρι στο Ι' ΚΕΠΑ

Πολιτισμός
Εντυπωσιακά δελφίνια, ιππόκαμποι και γλάροι έφεραν το καλοκαίρι στο Ι' ΚΕΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια παράσταση με καμβά τον τη φαντασία και την αυτοέκφραση

Με τον πιο φωτεινό τρόπο, με χαρούμενες παιδικές φωνές και χαμόγελα, υποδέχτηκαν και επίσημα το καλοκαίρι οι μικροί μαθητές του Ι’ Κέντρου Προσχολικής Αγωγής Ηρακλείου. Δελφίνια, γλάροι, ιππόκαμποι, χταπόδια, καρχαρίες , πεταλούδες , λαμπεροί ήλιοι και συννεφάκια έκαναν την εμφάνισή τους στη σκηνή και «υποδέχτηκαν» και επίσημα το καλοκαίρι σε μια ιστορία που εκτυλίχθηκε στα βάθη του βυθού, αλλά και στην άκρη μιας... νοερής παραλίας η οποία ήταν γεμάτη με σκουπίδια.

Οι περήφανοι γονείς παρακολούθησαν συγκινημένοι την παράσταση, μια παράσταση με αυθορμητισμό και κέφι καθώς ήταν βασισμένη στις αρχές του Λάκη Κουρετζή, όπου το θεατρικό παιχνίδι και τα δρώμενα έχουν έχουν ως "καμβά" τη φαντασία και την αυτοέκφραση. Οι μικροί πρωταγωνιστές έστειλαν το δικό τους μήνυμα: ότι πρέπει να σεβόμαστε τα πλάσματα της θάλασσας και το περιβάλλον που είναι το δεύτερο «σπίτι» μας, καθώς η περιβαλλοντική συνείδηση έγινε έμπνευση για το θεατρικό δρώμενο και μάθημα ζωής για τα παιδιά από την τρυφερή ηλικία των 3 και 4 ετών. 

Οι μικροί ηθοποιοί εισέπραξαν το πιο ζεστό χεριοκρότημα. Συγκινημένη και η διεύθυνση του ΚΕΠΑ καθώς και οι δάσκαλοι που ευχαρίστησαν τους γονείς οι οποίοι εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους «στα χέρια» τους ενώ ευχήθηκαν σε όλους ένα χαρούμενο και ξένοιαστο καλοκαίρι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News