Η «Μαρία Πενταγιώτισσα» του Μποστ στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου Χανίων

Πολιτισμός
Η «Μαρία Πενταγιώτισσα» του Μποστ στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεατρική Παράσταση
Παρασκευή,02 Αυγ 2019, 21:30
Στα Χανιά και στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου μία από τις πιο ξεκαρδιστικές παραστάσεις
Στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου Χανίων με τη σκηνοθετική υπογραφή του Μάνου Καρατζογιάννη

Το 1982 ο Μποστ έγραψε τη «Μαρία Πενταγιώτισσα», πρόκειται για ένα από πιο αστεία έργα του νεοελληνικού ρεπερτορίου, ακολουθώντας τον προσφιλή του 15σύλλαβο.

Μια παρωδία ηθών εμπνευσμένη από γνωστά παραδοσιακά τραγούδια, που θα ανέβει στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου στα Χανιά την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019 και ώρα 21:30.

Στον ρόλο της «Πενταγιώτισσας» ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης. Πρωταγωνιστούν η Βίκυ Σταυροπούλου, ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, ο Αργύρης Αγγέλου, ο Ηλίας Μελέτης και ο Χάρης Γρηγορόπουλος.

Η Μαρία Πενταγιώτισσα, πραγματικό πρόσωπο από τους Πενταγιούς Φωκίδας υπήρξε το αντικείμενο του πόθου για πολλούς επίδοξους εραστές που δημιουργούσαν συχνά επεισόδια, ενώ δείχνει να ήταν από τις πρώτες φεμινίστριες.

Μέσω της ιστορίας της θρυλικής Μαρίας, ο Μποστ σαρκάζει τους θεσμούς αμφιβάλλοντας για αυτούς.

Με μια ομάδα εξαιρετικών ηθοποιών παρουσιάζουμε μια παράσταση που με άφθονο γέλιο, μουσική που βασίζεται στην παράδοση και σκηνικά και κοστούμια που ανατρέχουν στον Τσαρούχη και στον Μόραλη θα χαρίσει στο κοινό «ψυχαγωγία» με την πραγματική έννοια του όρου!

Ο Χρύσανθος Μέντης Μποσταντζόγλου, σκιτσογράφος, γελοιογράφος, ζωγράφος, θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός, αρθρογράφος - δημιούργησε ένα μοναδικό έργο που τα έχει όλα: χιούμορ, πολιτικό στοχασμό και αγάπη για τους ανθρώπους.

Εισιτήρια: 18 ευρώ γενική είσοδος, 15 ευρώ φοιτητικά, μαθητικά, άνω των 65, 12 ευρώ ανέργων (με κάρτα)

Προπώληση (για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων): 15 ευρώ.

Κοστούμια: Βάνα Γιαννούλα. Σκηνικά: Αρβανίτης Γιάννης. Μουσική: Θύμιος Παπαδόπουλος. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News