Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου «Κρυφό Σχολειό - Στη σκιά του πληγωμένου Μυστρά»

Πολιτισμός
Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου «Κρυφό Σχολειό - Στη σκιά του πληγωμένου Μυστρά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία κατάμεστη αίθουσα από κόσμο… ευχήθηκε καλοτάξιδο το νέο βιβλίο της συγγραφέως Σταυρούλας Ζώρζου, με αναφορά στα σκοτεινά χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Η βραβευμένη συνθέτρια Βυζαντινής και Κλασσικής μουσικής και συγγραφέας Σταυρούλα Ζώρζου, παρουσίασε το βιβλίο της «Κρυφό Σχολειό - Στη σκιά του πληγωμένου Μυστρά» από τις Εκδόσεις «Έαρ».

Πλήθος κόσμου έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο - Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 και ώρα 7 το απόγευμα.

Στην εκδήλωση μίλησαν η ίδια η συγγραφέας κ. Σταυρούλα Ζώρζου και ο κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, ενώ συντόνιζε η κ. Αντωνία Βιταλιώτου.

Συμμετείχε η Βυζαντινή - Παραδοσιακή Χορωδία και Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Πειραιά (Διεύθυνση: Στέλλα Ευσταθιανού - Μιχάλης Ποταμίτης).

Το βιβλίο, που αναφέρεται στη ζωή της Τουρκοκρατούμενη Ελλάδας και πρόκειται για ένα συναρπαστικό ταξίδι στα σκοτεινά εκείνα χρόνια, παρουσίασε ο πολιτικός επιστήμονας κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, ενώ συντόνιζε η κ. Αντωνία Βιταλιώτου.

Συμμετείχε και η Βυζαντινή - Παραδοσιακή Χορωδία και Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Πειραιά (Διεύθυνση: Στέλλα Ευσταθιανού - Μιχάλης Ποταμίτης).

Λίγα λόγια για την Σταυρούλα Ζώρζου

Η βραβευμένη συγγραφέας Σταυρούλα Ζώρζου ασχολείται με την λογοτεχνία και κυρίως με την ποίηση και την πεζογραφία. Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών καθώς και της Ένωσης Ελλήνων Ιατρών Λογοτεχνών.

Εκτενής αναφορά στο έργο της γίνεται στην Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια των Ελλήνων Λογοτεχνών του εκδ. οίκου Χάρη Πάτση, ενώ έργα της έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και σε συλλογικές εκδόσεις λογοτεχνών.

Διακρίσεις και βραβεύσεις

Η Σταυρούλα Ζώρζου έχει βραβευθεί από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, την Εκκλησία της Ελλάδος, την Εταιρεία Τεχνών Επιστήμης και Πολιτισμού και άλλους φορείς.

Το έργο της «Κεντώ το Κερατσίνι με στίχους» -βιβλίο και μουσικό C.D.- είναι λογοτεχνική προσέγγιση της ιστορίας από τα προϊστορικά χρόνια έως τις μέρες μας και κυκλοφόρησε από τον Δήμο Κερατσινίου ως ιστορικό και μουσικό λεύκωμα της πόλης.

Το βιβλίο της «Μου ’πες», με παιδικά διηγήματα, τιμήθηκε με το βραβείο παιδικού βιβλίου στα Πρώτα βραβεία Ορθοδόξου Παιδικού Βιβλίου. Στον ίδιο διαγωνισμό, διακρίθηκε το ανέκδοτο βιβλίο της «Άκου φίλε» με βραβείο Εφηβικού βιβλίου και το τραγούδι της «Ραβίνος» με το βραβείο Χριστιανικού τραγουδιού.

Υπήρξε συνεργάτης στο ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας και συμμετέχει στο νεανικό και κοινωνικό έργο της Ι.Μ. Νικαίας. Πολλά τραγούδια της κυκλοφορούν σε κατηχητικά και κατασκηνώσεις.

Γιατρός με… καλλιτεχνική φλέβα

Είναι χειρούργος οδοντίατρος, συγγραφέας, μουσικοσυνθέτης, ενώ ασχολήθηκε από νωρίς με τη μουσική και τη λογοτεχνία.

Έχει σπουδάσει στο Ωδείο του Πειραϊκού Συνδέσμου Ανώτερα Θεωρητικά Κλασσικής Μουσικής, σύνθεση και μουσική τεχνολογία. Παίζει ακορντεόν, πιάνο και βιολοντσέλο και κατέχει Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής του υπουργείου Παιδείας.

Συνθέτει σε Βυζαντινή και Κλασσική μουσική και ηχογραφημένες συνθέσεις της κυκλοφορούν με τη μορφή C.D., ενώ έργα της παρουσιάζονται από χορωδίες σε συναυλίες και φεστιβάλ. Πρόσφατα, παρουσιάστηκαν και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό την αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News