Οι «Ερωτοκρήτες», υπόσχονται δύο μαγικές βραδιές!

Πολιτισμός
Οι «Ερωτοκρήτες», υπόσχονται δύο μαγικές βραδιές!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις 26 & 30 Ιουνίου 2019 από τα μέλη του εργαστηρίου παραδοσιακής & πολιτιστικής εκπαίδευσης «Ερωτοκρήτες»

Τα μέλη του εργαστηρίου παραδοσιακής & πολιτιστικής εκπαίδευσης «Ερωτοκρήτες» διοργανώνουν δύο θερινές εκδηλώσεις στον Άγιο Βασίλειο Πεδιάδος με χορούς & τραγούδια της Κρήτης.

Τα έσοδα από τις μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν τη Τετάρτη 26 Ιουνίου & τη Κυριακή 30 Ιουνίου κι ώρα 8:00 μ.μ. στο Θεατράκι «Μάνος Κατράκης», θα διατεθούν για καλό σκοπό, καθώς αντί εισιτηρίου θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας τα οποία θα διατεθούν για τις ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων.

Μουσικά θα συνοδεύσουν

*Στις 26/6/2019

Λύρα: Γιώργος Μπιτζανάκης

Λαούτο: Αντώνης Μανουσάκης

Λαούτο / ασκομαντούρα: Γιώργης Καψάλης

*Στις 30/6/2019

Λύρα: Γιάννης Μελεσανάκης

Λαούτο: Αντώνης Μανουσακης

& Γιώργος Βεργάκης

Ασκομαντούρα: Γιώργης Καψάλης

Με τη στήριξη του Π.Σ. Αγίου Βασιλείου

Αντί εισιτηρίου θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας τα οποία θα διατεθούν για τις ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων.

Το εργαστήρι παραδοσιακής & πολιτιστικής εκπαίδευσης «Ερωτοκρήτες» ιδρύθηκε από την Ιωάννα Τσεντελιέρου & τον Επαμεινώνδα Ερωτοκριτάκη.

Σκοποί του είναι:

  • Η προώθηση, η διάδοση κι η διαφύλαξη της κρητικής παράδοσης, του κρητικού χορού, της κρητικής μουσικής και της κρητικής ενδυμασίας με τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής του νησιού μας, σεβόμενοι την ιστορία τους.
  • Η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μαθητών μας.
  • Η ανάπτυξη πολιτιστικών, μορφωτικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων κι εκδηλώσεων.

Η διδασκαλία γίνεται με αγάπη προς τους μαθητές μας αλλά και με αγάπη και μεράκι για τη παράδοσή μας.

Λειτουργούν τμήματα (παιδικά - εφήβων - ενηλίκων) διδασκαλίας πάνω από 20 κρητικών παραδοσιακών χορών από όλους τους νομούς της Κρήτης με τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής του νησιού μας.

Τέλος, λειτουργούν τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών & παραδοσιακού τραγουδιού προσχολικής ηλικίας (4 – 6 ετών), μέσα από τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού και μουσικοκινητικής αγωγής.

Εργαστήρι παραδοσιακής & πολιτιστικής εκπαίδευσης «Ερωτοκρήτες»

τηλέφωνα επικοινωνίας: 2810-324417, 694-8178729, 697-3383873

ιστοσελίδα: www.erotokrites.gr

e-mail: [email protected]

Ηράκλειο 20/6/2019

Ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων και θα χαρούμε να σας δούμε σε αυτή τη προσπάθεια μας της διατήρησης της παράδοσης & των εθίμων του τόπου μας,

Επαμεινώνδας Ερωτοκριτάκης

Ιωάννα Τσεντελιέρου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News