Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, μία κοιτίδα τέχνης και πολιτισμού

Πολιτισμός
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, μία κοιτίδα τέχνης και πολιτισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια κοιτίδα τέχνης και πολιτισμού λειτουργεί στα εικαστικά εργαστήρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης

Από το 1996 μέχρι σήμερα έχουν περάσει το κατώφλι των εργαστηρίων περίπου 8.000 παιδιά και ενήλικες με τους εκπαιδευτικούς να συνεχίζουν ακάθεκτοι να επιμορφώνουν ανθρώπους όλων των ηλικιών. Εντυπωσιάζει η έκθεση των μαθητών προνηπιακής ηλικίας, έως και άνω των 60 ετών!

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων έχει καθιερωθεί η πραγματοποίηση της ετήσιας έκθεσης των εργαστηρίων. Στην έκθεση παρουσιάζεται μόνο ένα μικρό μέρος των έργων των μαθητών, όλων των τμημάτων που προκύπτουν κάτω από την διακριτική επίβλεψη και τις εμπνευσμένες οδηγίες των επιμορφωτών των Εργαστηρίων.

Τα θέματα, οι δραστηριότητες, οι διδακτικοί στόχοι καθώς και η μεθόδευση της διδασκαλίας καθορίζονται από τα γενικά χαρακτηριστικά της κάθε ηλικίας, αλλά και τα ειδικά κάθε μαθητή χωριστά. Οι μικροί μαθητές, ασχολήθηκαν με το ιστορικό της τέχνης, όπως το επιμελήθηκε η εικαστικός, Κατερίνα Γιαβρίδη.

Τα προγράμματα και οι διάφορες δραστηριότητες σχεδιάζονται σύμφωνα με το Αναλυτικό Πλαίσιο Σπουδών των Εικαστικών μαθημάτων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και με την επιμέλεια του επιστημονικά υπεύθυνου, Κώστα Χρηστίδη.

Ένα παιχνίδι που θέλει τόλμη, επιδεξιότητα, ειλικρίνεια, συγκέντρωση, αγάπη, ευαισθησία, επιμονή, υπομονή, ενθουσιασμό και νηφαλιότητα, που διαμορφώνει και εξελίσσει τον εσωτερικό κόσμο, αλλά και βοηθάει στην ανακάλυψη των κρυφών δεξιοτήτων, ικανοτήτων και κλίσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News