Πολιτισμός

Έκθεση Φωτογραφίας

«ΕggΩ»: 18 φωτογράφοι σε ρόλο… μοντέλου σε μια μοναδική έκθεση στις Αρχάνες

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019, 8:00 μμ, Χώρος Πολιτισμού «Παλιά Ηλεκτρική», Αρχάνες

Ο Χρήστος Τσουμπλέκας που έχει επιμεληθεί την έκθεση, μας περιμένει μαζί με τα μέλη της φωτογραφικής ομάδας

Χρησιμοποιώντας την τέχνη της Φωτογραφίας ως μέσο, αλλά εκμεταλλευόμενοι και πιο σύνθετους δρόμους έκφρασης σε κάποιες περιπτώσεις, τα μέλη της Φωτογραφικής Ομάδας Αρχανών, μέσα από την έκθεση αυτό-πορτραίτου με τον τίτλο «ΕggΩ» επιχειρούν μια τολμηρή ενδοσκοπική «βουτιά» στα πιο ανεξερεύνητα νερά της προσωπικότητάς τους.

18 Φωτογράφοι αντιμετωπίζοντας τον εαυτό τους ως μοντέλο, μεταμφιέστηκαν, ή μεταμορφώθηκαν φωτογραφικά, υποδύθηκαν ρόλους, και εισχώρησαν σε καταστάσεις μέσα από τις οποίες χρησιμοποιώντας προσωπικές αναφορές επιχείρησαν να εκφράσουν τον ψυχισμό τους δοκιμάζοντας να κάνουν μια ιδιότυπη εξερεύνηση του εσωτερικού τους χώρου.

«Διανύουμε μία εποχή όπου το φαινόμενο της «Φωτογραφίας selfie», έχει μαζικό χαρακτήρα και λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας κατακλύζει τα κοινωνικά δίκτυα.

Καθημερινά πολλοί από εμάς προσπαθούμε να προβάλουμε, να επιβάλουμε και να ταυτιστούμε με την ωραία εικόνα μας. Στην προσπάθεια όμως αυτή ελλοχεύει ο κίνδυνος, όπως συνέβη και με τον Νάρκισσο σύμφωνα με τον γνωστό μύθο, να εγκαταλείψουμε τον πραγματικό εαυτό μας στον «θάνατο» ή, στη μεταμόρφωσή μας σε ένα λουλούδι.

Ο «θάνατος» αυτός είναι η λογική συνέπεια της καθήλωσής στον ψευδή μας εαυτό. Από την άλλη, η μεταμόρφωσή μας δεν είναι τίποτε άλλο από την σταδιακή και ομαλή μετάβαση από το εκείνο στο υπερεγώ με τη νίκη μας απέναντι στα σκοτεινά και απρόσιτα μέρη της προσωπικότητάς μας.

Δεν είναι μόνο τα «όμορφα» και τα ευχάριστα συναισθήματα που μας κάνουν πραγματικά ζωντανούς, που προσδίδουν βάθος στην ύπαρξή μας και μας οδηγούν στην ουσιαστική κατανόηση του εαυτού μας. Συχνά είναι και τα συναισθήματα που δεν είναι αποδεκτά, που δεν έχουμε εξοικειωθεί μαζί τους και που θα προτιμούσαμε να τα αποφύγουμε: η αίσθηση ότι είμαστε απροστάτευτοι, η ντροπή, ο φθόνος, η ζήλια, το μπέρδεμα, η οργή, ο θάνατος, ο αυτοθαυμασμός, ο φόβος και η θλίψη» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση με την οποία η ομάδα μας προσκαλεί στην έκθεση που διοργανώνει ώστε να απολαύσουμε τις εικόνες που έχουν αποτυπώσει μέσα από το φωτογραφικό τους φακό τα μέλη της.

Μέσα από τα έργα τους, οι φωτογράφοι της ομάδας προσπαθούν να θέσουν επί τάπητος την πολύπλοκη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στην εικόνα µας και σ’ αυτό που πράγματι είμαστε, ή νομίζουμε ότι είμαστε.

Δίνουμε, λοιπόν, ραντεβού στο χώρο Πολιτισμού «Παλιά Ηλεκτρική» στις Αρχάνες. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 21 Ιουνίου και ώρα 20:00.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή από τις 21 έως τις 30 Ιουνίου και θα μπορείτε να την επισκέπτεστε από τις 18:30 έως τις 22:00. Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων.

Στην έκθεση συμμετέχουν αλφαβητικά οι: Αγγελιδάκη Ελένη, Αιβαλιώτης Δημήτρης, Βελιβασάκη Μαρία, Βορνιωτάκης Κώστας, Καλπαδάκης Σταύρος, Κωστάκη Πόπη, Λουτράρης Γιάννης, Μαρκοδημητράκης Νίκος, Μαυράκης Γιάννης, Μορφιαδάκης Κώστας, Μπιλάλης Θανάσσης, Μυσιρλάκη Λαμπρινή, Πολιτάκης Μάνος, Σακκαδάκης Παντελής, Σκουλάς Μίνως, Τζίκα Κάλλια, Τσουκιά Ιωάννα, Τσουμπλέκας Χρήστος.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει ο Χρήστος Τσουμπλέκας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια