Πολιτισμός

«Αθέατη Πόλη»: Δείτε πως μπορείτε να συμμετάσχετε κι εσείς!

Η «Αθέατη Πόλη» ζητά τις δικές σας προτάσεις

Το Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί και φέτος, το φεστιβάλ για το δημόσιο χώρο «Αθέατη Πόλη».

Το φεστιβάλ έχει προγραμματιστεί για τις 13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2019, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων νομού Ηρακλείου και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Η περιοχή δράσης για το 2019 επικεντρώνεται στο τμήμα του παραλιακού μετώπου της «εντός τειχών» πόλης του Ηρακλείου, και συγκεκριμένα από τον προμαχώνα του Αγίου Ανδρέα στα δυτικά, έως την πύλη Σαμπιονάρα ανατολικά, όπου έχουν εντοπιστεί αρκετά προτεινόμενα σημεία παρέμβασης.

Η παρουσίαση των σημείων έχει αναρτηθεί ΕΔΩ.

Πως μπορείτε να συμμετάσχετε;

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η «Αθέατη Πόλη», περιμένει και τις δικές σας προτάσεις, μέχρι τις 5 Ιουλίου, στο email: info.atheatipoli@gmail.com, όπου θα αναφέρετε:

1) Το είδος της δράσης (εικαστικά, μουσική, θέατρο, αρχιτεκτονική) ή τις δράσεις που προτείνετε με ιστορική, πολεοδομική, οικολογική ή άλλη προσέγγιση

2) Το περιεχόμενο και την μορφή έκφρασης της δράσης σας

3) Πιθανά σημεία / χώρους της διαδρομής που θα ήταν ιδανικοί για τη δράση σας

4) Ανάγκες σε εξοπλισμό και υποδομές για την υλοποίηση της

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση: «Όπως και τις προηγούμενες φορές, ο τρόπος έκφρασης είναι ελεύθερος. Οι δράσεις που θα συνθέσουν το πρόγραμμα μας θα είναι συνάρτηση των προτάσεων που θα συλλέξουμε και των δυνατοτήτων (πρακτικών / οικονομικών) που θα υπάρχουν για την υλοποίησή τους.

Στο βαθμό που είναι δυνατό, θα επιδιώξουμε το κόστος (υλικά, εξοπλισμός, κ.α.) να καλυφθεί από χορηγίες. Μεταξύ των συμμετεχόντων και της οργανωτικής επιτροπής θα υπάρχει συνεχής επαφή για να καλύπτονται απορίες και υλικό έρευνας που θα μπορούσε να εμπνεύσει και να βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο.

Στο πλαίσιο αυτό, σας καλούμε σε νέα συνάντηση - συζήτηση την ερχόμενη Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 20:00, στο ΤΕΕ-ΤΑΚ (Πρεβελάκη & Γρεβενών).»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια