Αυλαία για το Θέατρο «Κάτω» με 3 μοναδικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσετε

Πολιτισμός
Αυλαία για το Θέατρο «Κάτω» με 3 μοναδικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσετε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεατρική Παράσταση
Παρασκευή,07 Ιουν 2019, 21:30
Θέατρο Κάτω (Φίδι στον κόρφο)
Πρόκειται για τις παραστάσεις «Φίδι στον κόρφο» και «Χρυσή κλωστή»

Το Θέατρο Κάτω ρίχνει αυλαία για το ακαδημαϊκό έτος 2019 με 3 τελευταίες παραστάσεις που αγαπήθηκαν από το κοινό εξαντλώντας τη δυναμική του θεάτρου σε θέσεις!

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου και το Σάββατο 8 Ιουνίου ανεβαίνει ξανά στη σκηνή το έργο «Φίδι στον κόρφο» στις 21:30 το βράδυ. Το Σάββατο στις 18:00 το απόγευμα παρουσιάζεται ξανά η παιδική παράσταση «Χρυσή κλωστή».

Το διήγημα «Φίδι στον κόρφο» είναι ένα υπαινικτικό αφήγημα που διαδραματίζεται την περίοδο της Χούντας. Ένα παλαιός κομμουνιστής με τις ενοχές του, η γυναίκα του με τις χειροποίητες πίτες και ο γιός τους με πάθος για το σινεμά είναι οι τρεις πρωταγωνιστές του έργου. Μια καταβύθιση στο παρελθόν μέσα από μια αποσπασματική αφήγηση των σκέψεων των ηρώων της για τις επαναστάσεις έγιναν επί ματαίω. Μία μικρή στιγμή της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας που αποτυπώνει με γλαφυρότητα το αδιέξοδο, ακούσιο ή εκούσιο, των ηρώων της. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Μαρία Μπατή η οποία μεταγγίζει στη σκηνή μεστά κι ατόφια το βίωμα του έργου, χωρίς περιττά στολίδια. Ερμηνεύει με κοφτό κι έντονο τρόπο και τους τρεις ρόλους του έργου ο Πάνος Ιωαννίδης και ο Δημήτρης Καλαντζής ντύνει live μουσικά την παράσταση αυτοσχεδιάζοντας με μια ηλεκτρική κιθάρα.

Σκηνοθεσία: Μαρία Μπατή

Ερμηνεία: Πάνος Ιωαννίδης

Μουσική: Δημήτρης Καλαντζής

Σκηνικά: Σοφία Καρακάση

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Στέλλα Χαιρέτη

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6987107922 / 2810343483

Είσοδος: 10 ευρώ, 5 ευρώ (μειωμένο)

Η παιδική παράσταση «Χρυσή κλωστή» είναι ένα ιταλικό παραμύθι του Giovanni Francesco Straparola, σε διασκευή των Βασίλη Παύλου και Βιβής Λάμπουρα, με υπέροχη μουσική που ερμηνεύεται ζωντανά. Μία διαδραστική παράσταση σε μεσαιωνικό κλίμα. Ένας συνδυασμός μικρού θεάτρου και διαφόρων ειδών κούκλας, μέσα στα πιο παραμυθένια σκηνικά: τις pop up σελίδες ενός ασυνήθιστα μεγάλου βιβλίου! Η παράσταση αποσκοπεί, μέσα από μια άμεσα βιωματική εμπειρία, στη γνωριμία των παιδιών με την τεχνική του κουκλοθέατρου, αλλά και της φιλοσοφίας του «μεγάλου βιβλίου».

Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την παράσταση ενεργοποιεί τη φαντασία των παιδιών, τα εντυπωσιάζει και τα παρασύρει, ενώ ταυτόχρονα τα προβληματίζει ηθικά. Η εναλλαγή καταστάσεων και η εκάστοτε πρόσληψη της πραγματικότητας δημιουργούν διέξοδο και εκτόνωση σε συναισθήματα, κατασκευάζοντας μια δυναμική συνθήκη επικοινωνίας ηθοποιού- ήρωα και παιδιού. Στόχος του έργου είναι να ευαισθητοποιήσει τους μικρούς θεατές στις κοινωνικές στάσεις, την κριτική σκέψη, τα πρότυπα, τις επιθυμίες και τις ευθύνες, αλλά και να τους θέσει ερωτήματα που σχετίζονται με την ηθική που κρύβουν οι αποφάσεις που ο καθένας μας λαμβάνει. Τέλος, θέλοντας να τηρήσει τους κανόνες της δικής της ηθικής, η παράσταση, στο μεγαλύτερο μέρος της, δημιουργήθηκε από ανακυκλώσιμα ή επαναχρησιμοποιούμενα υλικά,  προάγοντας τον δωδέκατο από τους δεκαεπτά παγκόσμιους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης.

Υπάρχουν διάφοροι μύθοι για πριγκίπισσες, βασιλιάδες, δράκους και ιππότες… Υπάρχει όμως και  ένας μύθος που μιλάει για έναν ράφτη που κάθε βράδυ έκλεινε γρήγορα - γρήγορα το μαγαζί του και ανέβαινε στη σοφίτα, κλείδωνε την πόρτα, τραβούσε τις κουρτίνες και άναβε ένα κερί για να εξασκηθεί σ' αυτό που πραγματικά αγαπούσε…

Στην όμορφη και ήσυχη πολιτεία, ο πιστός του βοηθός ζει μια απολύτως κουραστική καθημερινότητα. Όλα ανατρέπονται όμως όταν ο ράφτης ανακαλύπτει τη δύναμη της χρυσής κλωστής και φανερώνει πως η εξουσία, σε ακατάλληλα χέρια, γίνεται η πιο μεγάλη φυλακή. Ο πιστός βοηθός καταστρώνει ένα παμπόνηρο σχέδιο για να του ξεφύγει, ενώ παράλληλα πολεμάει για τις αξίες της αγάπης, της οικογένειας και της αξιοπρέπειας αποδεικνύοντας πως, όποιος εργάζεται σκληρά, μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τον δάσκαλό του.

Απευθύνεται: παιδιά από 4 έως 10 ετών

Τιμή εισιτηρίου: 8€ (5€ άνεργοι - πολύτεκνοι)

Δωρεάν Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης: Μόνο με προκράτηση θέσης – θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας 

Δηλώσεις συμμετοχής: 6987107922

Παίζουν: Συρμακέζης Χρήστος, Δακανάλη Πόπη

Διασκευή κειμένου: Παύλου Βασίλης, Λάμπουρα Βιβή

Σκηνοθεσία: Παύλου Βασίλης

Μουσική επιμέλεια/Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Κωστής Λαβαντσιώτης

Σκηνογραφία/Φωτισμός: Ιωαννίδης Πάνος

Κατασκευές φιγούρων: Λάμπουρα Βιβή

Επιμέλεια κοστουμιών: Κερασίδη Χριστίνα

Κατασκευή εξώφυλλου: Δημάκης Νίκος

Προβολή & Επικοινωνία: Θέατρο Κάτω

Οργάνωση παραγωγής: Θέατρο Κάτω

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News