Πολιτισμός

Εκδηλώσεις

Θυμούνται την Άλωση της Πόλεως

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019, 7:00 μμ, Ναός Τεσσάρων Μαρτύρων Ρεθύμνου

Παραδοσιακά τραγούδια και θρήνους της Άλωσης στο Ρέθυμνο

Επετειακή Εκδήλωση με τίτλο «Μνήμη Αλώσεως πικρά…» συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Νομού Χανίων και το Ωδείο «Ιωάννης Μανιουδάκης», υπό την αιγίδα του Διαπολιτισμικού Ευρωμεσογειακού Κέντρου UNESCO την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019 και ώρα 7:00 μ.μ., στην αίθουσα του Ιερού Ναού των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων της πόλεως Ρεθύμνης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μητρόπολης:

"Κατά την εκδήλωση αυτή η κ. Ζαχαρένια Σημανδηράκη, Ειδική Συνεργάτις των Γενικών Αρχείων του Κράτους και Πρόεδρος της Ενώσεως Πνευματικών Δημιουργών Νομού Χανίων, θα ομιλήσει για το χρονικό της συμμετοχής Κρητών στην υπεράσπιση της Κωνσταντινουπόλεως, ενώ παράλληλα με την ομιλία θα γίνει προβολή σχετικών διαφανειών.

Εμβόλιμα και σύμφωνα με τη ροή της ομιλίας, η Παραδοσιακή Χορωδία και Ορχήστρα του Ωδείου «Ιωάννης Μανιουδάκης», υπό τη διεύθυνση του κ. Ιωάννου Καστρινάκη, θα αποδώσει παραδοσιακά τραγούδια και θρήνους της Αλώσεως από όλη την Ελλάδα.

Προσκαλούνται οι φιλογενείς άνθρωποι του τόπου μας να προσέλθουν σε αυτήν την εκδήλωση μνήμης και απόδοσης τιμής στους υπερασπιστές της Βασιλεύουσας Πόλεως. Η είσοδος είναι δωρεάν".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια