«Αφιέρωμα στην ελληνική οπερέτα»: Ένα νοσταλγικό ταξίδι, με την Αμάντα Κριτσωτάκη και το Γκίκα Μιχαήλο

Πολιτισμός
«Αφιέρωμα στην ελληνική οπερέτα»: Ένα νοσταλγικό ταξίδι, με την Αμάντα Κριτσωτάκη και το Γκίκα Μιχαήλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσικό ταξίδι στην παλιά Αθήνα, στα χρόνια του αθώου φλερτ και του ρομαντισμού

Μία συναυλία - αφιέρωμα στην παλιά Αθήνα, στα χρόνια του αθώου φλερτ και του ρομαντισμού με τίτλο «Αφιέρωμα στην ελληνική οπερέτα», στην πόλη του Ηρακλείου. 

Το μουσικό ταξίδι θα λάβει χώρα στη Βασιλική Αγίου Μάρκου την Παρασκευή 24 Μαΐου στις 9 το βράδυ.

Όσοι θα έχουν την τύχη να βρεθούν στη Βασιλική Αγίου Μάρκου την Παρασκευή θα απολαύσουν τις ερμηνείες της σοπράνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Αμάντας Κριτσωτάκη και του νεοεμφανιζόμενου βαρύτονου Γκίκα Μιχαήλου!

Η διοργάνωση είναι της Αντιδημαρχείας Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου. 

Ποια είναι η Διαμαντή (Αμάντα) Κριτσωτάκη

Η Μονωδός, Μεσόφωνος Διαμάντη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ασχολήθηκε με τη μουσική από μικρή ηλικία, παίζοντας πιάνο και τραγουδώντας στην Παιδική και Νεανική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου υπό την Κατερίνα Τζαγκαράκη.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε τραγούδι με την υψίφωνο Σόνια Θεοδωρίδου, αποκτώντας δίπλωμα μονωδίας με άριστα παμψηφεί και Α’ βραβείο.

Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές τραγουδιού στο Κέντρο Μουσικής «Λέοπολντ Μότσαρτ» του Πανεπιστημίου του Άουγκσμπουργκ (Γερμανία), δίπλα στους Άγκνες Χάμπερέντερ-Κόττλερ, Ράντι Σπρινγκ και Γιοχάνες Χόγιερ.

Παρακολούθησε σεμινάρια τελειοποίησης (master classes) στο εξωτερικό πλάι σε καθηγητές, όπως οι Έντα Ζέβενιχ, Άγκνες Χάμπερεντερ-Κόττλερ, Φρήντερ Μπέρνιους, Καρτ-Πέτερ Κάμμερλαντερ, Γκράχαμ Τζόνσον, Ρόμπερτ Ουάιτ, Αν Μάρρεϋ και Λοχ Σιου Τουάν, καθώς επίσης στην Ελλάδα δίπλα στους Σόνια Θεοδωρίδου, Χριστίνα Γιαννακοπούλου και Νίκο Βασιλείου.

Τραγούδησε σε συναυλίες σε Ελλάδα, Γερμανία και Πορτογαλία. Πρωταγωνίστησε σε παραγωγές του Θεάτρου του Άουγκσμπουργκ, όπως: Έρβιν, το φυσικό ταλέντο [Erwin, das Naturtalent] του Μάικ Σβόμποντα, Διδώ και Αινείας [Dido and Aeneas], Divertimento4amadeus. Από τον Μάιο του 2012 είναι υπότροφος του οργανισμού Live Music Now, Yehudi Menuhin που σκοπό έχει την παρουσίαση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε ειδικές κοινωνικές ομάδες. Το 2014 εμφανίστηκε ως Β’ Οπτασία στην παραγωγή της ΕΛΣ Μάκμπεθ [Macbeth].

Ποιος είναι ο Γκίκας Μιχαήλος

Ο Γκίκας Μιχαήλος  γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, αποφοίτησε από το Τμήμα Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης  και ασκεί το δικηγορικό λειτούργημα στην Αθήνα. Από πολύ μικρός έδειξε σημάδια ενδιαφέροντος για τη κλασσική μουσική, παρακολουθώντας αρχικά μαθήματα φλογέρας και στη συνέχεια μονωδίας, θεωρίας και πιάνου.

Παράλληλα συμμετείχε στην νεανική χορωδία του Δήμου Ηρακλείου ως χορωδός  ενώ συνέχισε τις σπουδές μονωδίας αρχικά υπό την επίβλεψη της Soprano Άννας Ταξίδου και εν συνεχεία με την Mezzo Soprano Ιωάννα Βρακατσέλη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ερμηνείας κλασικού τραγουδιού, με επιφανείς καλλιτέχνες του είδους, Br. Baglioni,  Ά. Χριστοφέλλη, X. Μαρίνος.

Επιπροσθέτως έχει συμμετάσχει σε πλήθος συναυλιών είτε ως χορωδός είτε ως μονωδός ,αλλά και ως μέλος μουσικού συγκροτήματος Jazz. Ενώ τα έτη 2015 και 2016 συμμετείχε στην διοργάνωση συναυλιών λυρικού ρεπερτορίου με τίτλο «Μελωδίες ψυχής».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News