4ο Φεστιβάλ Γλυπτικής: Μοναδικά γλυπτά και φέτος στις παραλίες

Κρήτη
4ο Φεστιβάλ Γλυπτικής: Μοναδικά γλυπτά και φέτος στις παραλίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για 4η χρονιά, η Αμμουδάρα πρωταγωνιστεί στην τουριστική προβολή του τόπου μας μέσα από ένα εξαιρετικό φεστιβάλ

Εκπληκτικά έργα τέχνης που αναμένεται να αποτελέσουν και φέτος τον «ιμάντα» για την προβολή του δήμου Μαλεβιζίου και γενικότερα της Κρήτης στην υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό, προετοιμάζονται να φιλοτεχνήσουν οι καλλιτέχνες οι οποίοι θα πάρουν μέρος στο 4ο Φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο, που θα ξεκινήσει στη 1 Ιουνίου στην Αμμουδάρα.

Το πρωτότυπο εικαστικό γεγονός και φέτος τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μαλεβιζίου και διοργανώνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Για μια ακόμα χρονιά, οι καλλιτέχνες που θα πάρουν μέρος στο φεστιβάλ θα στείλουν μήνυμα, μέσα από τα έργα τους, για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος από τη ρύπανση. Και φέτος τα εφήμερα έργα τέχνης, ύψους ακόμα και τριών μέτρων, θα είναι αφιερωμένα στο περιβάλλον, καθώς το φεστιβάλ έχει θέμα «Δεν το βάζω κάτω! Καθαρές θάλασσες! Καθαρές παραλίες!».

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει από τη 1 έως και τις 25 Ιουνίου, με τους καλλιτέχνες να φιλοτεχνούν τα έργα από άμμο σε τέσσερα σημεία της Αμμουδάρας. Στη συνέχεια τα μοναδικά γλυπτά θα παραμείνουν στις παραλίες, εκτός απροόπτου, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ως αξιοθέατα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής. Όπως είναι γνωστό, κάθε χρόνο το φεστιβάλ «μαγνητίζει» το ενδιαφέρον των τοπικών, των αθηναϊκών αλλά και των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι, μέσα ενημέρωσης από την Ευρώπη, την Ασία, την Αμερική αλλά και την μακρινή Αυστραλία με εκτενή αφιερώματά τους παρουσίασαν το εικαστικό γεγονός. Το φιλοπεριβαλλοντικό του μήνυμα αλλά και η πρωτοτυπία του, (μόνο δύο ανάλογα φεστιβάλ γίνονται κάθε χρόνο στην Ευρώπη) συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Συγχρόνως όμως, άπειρες είναι οι φωτογραφίες και τα βίντεο με εικόνες από το φεστιβάλ που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, μέσω των αναρτήσεων σε social media από τους επισκέπτες της περιοχής.

 Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Για 4η χρονιά, η Αμμουδάρα πρωταγωνιστεί στην τουριστική προβολή του τόπου μας μέσα από ένα εξαιρετικό φεστιβάλ που συντονίζει άψογα ένας πολυτάλαντος καλλιτέχνης, ο Μανώλης Χαρκούτσης. Ένα φεστιβάλ που ταυτόχρονα αναδεικνύει τις περιβαλλοντικές ανησυχίες των Κρητικών, δίνει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους, Έλληνες και ξένους, να δουν από κοντά την τέχνη της δημιουργίας και να παρακολουθήσουν τον τρόπο με τον οποίο καταξιωμένοι γλύπτες φτιάχνουν καλλιτεχνήματα που εντυπωσιάζουν. Προσκαλώ όλο τον κόσμο να παρακολουθήσει αυτή τη διαδικασία και είμαι βέβαιος ότι θα εντυπωσιαστεί με το αποτέλεσμα. Θα ήθελα επίσης, με την ευκαιρία που μου δίνεται, να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Κώστα Φασουλάκη, οι οποίοι βρίσκονται σταθερά στο πλευρό μας και σε αυτόν τον θεσμό, που προβάλει το Μαλεβίζι και την Κρήτη ολόκληρη σε όλο τον κόσμο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News