Πολιτισμός

Θεατρική Παράσταση

«Το Φάντασμα του Κάντερβιλ»... έρχεται στο Ηράκλειο από το 6ο Γυμνάσιο

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019, 7:00 μμ, Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου

Οι μαθητές παρουσιάζουν με μία διαφορετική ματιά και έναν κλασικό μονόλογο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Το «ραντεβού» τους με το θέατρο και τους μεγάλους Βρετανούς θεατρικούς συγγραφείς και ποιητές έχουν και φέτος οι μαθητές και μαθήτριες του 6ου Γυμνασίου Ηρακλείου.

Οι μαθητές ετοίμασαν μία θεατρική παράσταση όπου παρουσιάζουν το έργο «Το Φάντασμα του Κάντερβιλ» (“The Canterville Ghost”) του Όσκαρ Γουάιλντ, στην αγγλική γλώσσα. Δύο διαφορετικοί κόσμοι έρχονται σε αντιπαράθεση στην πλοκή του έργου. Μία οικογένεια από τις ΗΠΑ αγοράζει το «στοιχειωμένο» αρχοντικό των Κάντερβιλ στην Αγγλία. Όταν μετακομίζουν στο αρχοντικό, αμφισβητούν την ύπαρξη φαντασμάτων και κάνουν δύσκολη τη «ζωή» του «φαντάσματος» του Σερ Σάιμον, αφαιρώντας με μοντέρνα καθαριστικά την κηλίδα «αίματος» που διατηρούσε για τριακόσια χρόνια για να θυμίζει το έγκλημα που είχε διαπράξει. Αντί να μείνουν πιστοί στο παρελθόν των φαντασμάτων, οι νέοι ορθολογιστές ιδιοκτήτες δίνουν πρακτικές λύσεις στα προβλήματα που τους απασχολούν και εξηγούν τα πάντα με επιστημονικά δεδομένα.

Παράλληλα, οι μαθητές παρουσιάζουν με μία διαφορετική ματιά και έναν κλασικό μονόλογο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, «Τα επτά στάδια στην ζωή του Ανθρώπου» (“The 7 Ages Of Man”) από το έργο «Όπως σας αρέσει» (“As Yοou Like It”). Το κείμενο απεικονίζει με παιχνιδιάρικο ύφος τα στάδια στη ζωή του ανθρώπου. Ο συγγραφέας συγκρίνει τον κόσμο με σκηνή θεάτρου και κάθε άνθρωπο με ηθοποιό που καλείται να παίξει διαφορετικούς ρόλους μέχρι να κατέβει από τη σκηνή για πάντα.

Η όλη προσπάθεια στοχεύει στο να προσεγγίσουν οι μαθητές δύο σημαντικά κλασικά κείμενα με διαδραστικό τρόπο (μέσω της θεατρικής παράστασης), να χρησιμοποιήσουν την Αγγλική γλώσσα εκτός βιβλίου και, φυσικά, να αναδείξουν τα ξεχωριστά ταλέντα τους. Η ζωντάνια και η φρεσκάδα, με την οποία οι μαθητές προσέγγισαν τα κείμενα, αλλά και η συνέπεια και η εργατικότητα που έδειξαν στην προετοιμασία της παράστασης αναδεικνύουν την δίψα τους για παρόμοιες ευκαιρίες, οι οποίες τους δίνουν τη δυνατότητα να εκτεθούν σε κάτι διαφορετικό από την απλή μελέτη ενός σχολικού βιβλίου.

Η όλη προσπάθεια συντονίζεται από την κα Καρύδη Αικατερίνη, καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας, και συνεργάζονται η κα Κοντουδάκη Ελένη, Φιλόλογος, και η κα Λαγουδάκη Ευαγγελία, Χημικός.

Η παράσταση παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Ξένων Γλωσσών, την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, ώρα 19.00μμ, στην πειραματική σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου, με τίτλο “The Canterville Ghost and … A Touch of Shakespeare”.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια