Τα έργα στο Βενιζέλειο αποκάλυψαν ρωμαϊκό ταφικό μνημείο

Πολιτισμός
Τα έργα στο Βενιζέλειο αποκάλυψαν ρωμαϊκό ταφικό μνημείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αρχαιολογικός θησαυρός βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από την Κνωσό

Μια «ανάσα» από τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού στο Ηράκλειο βρέθηκε ένα ρωμαϊκό ταφικό μνημείο το οποίο αντίκρυσαν οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια ανέγερσης των νέων πτερύγων του Βενιζέλειου Νοσοκομείου.

Ο αρχαιολογικός αυτός θησαυρός βρίσκεται μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά από την Κνωσό και αποσπάστηκε αυτούσιο την περασμένη Τρίτη έπειτα από ενάμιση μήνα προετοιμασιών.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, πέντε ολόκληρες μέρες χρειάστηκαν για να αποσπαστεί ολόκληρο το έργο, σύμφωνα με απόφαση του ΚΑΣ ώστε να ολοκληρωθεί η κατασκευή του νοσοκομείου.

Το ταφικό μνημείο το οποίο χρησιμοποιούνταν ως οστεοφυλάκιο την Ρωμαϊκή εποχή ζυγίζει 70 τόνους και έχει διαστάσει 5.00x3.50μ. αποκαλύφθηκε εντός αρχαιολογικού χώρου, στον οποίο ταυτόχρονα ήταν σε εξέλιξη οι εργασίες ανέγερσης των κτηρίων του νοσοκομείου.

Περιορισμένος ήταν ο χώρος που ήταν διαθέσιμος, ενώ η πρόσβαση βαρέων ανυψωτικών μηχανημάτων ήταν απαγορευτική, εξαιτίας των αρχαιολογικών ευρημάτων.

Επίσης, λόγω των εν λόγω περιορισμών, η απόσπαση και η μεταφορά του μνημείου αποτελούσε μια εξαιρετικά πολύπλοκη και τεχνικά εξειδικευμένη διαδικασία.

Διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ στο ethnos.gr.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News