Πολιτισμός

Ομιλία

Ξενάγηση στο Λυχνοστάτη ενόψει της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Σάββατο, 11 Μαΐου 2019, 11:30 πμ, Μουσείο Λυχνοστάτης

Μαθητές του Μουσικού Σχολείου ερμηνεύουν παράλληλα τραγούδια εμπνευσμένα από τη φύση και τα φυτά

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργανώνεται στο Μουσείο «Λυχνοστάτης» στο λιμάνι της Χερσονήσου το Σάββατο 11 Μαΐου στις 11:30 πμ από τον Σύλλογο Φίλων του Μουσείου και το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2019.

Η εκδήλωση αναδεικνύει το θέμα που έχει επιλέξει για φέτος το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), που είναι «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης».

Αρχικά η εκδήλωση περιλαμβάνει παρουσίαση της νέας έκδοσης του Μουσείου «Πράσινος 10λογος: δέκα ανθρωπο-φυτικοί διάλογοι».

Η κ. Κατερίνα Κόπακα, καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης θα μοιραστεί σκέψεις της για το βιβλίο και για τα φυτά, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσουν οι Γιάννης και Μυρτώ Μαρκάκη.

Στη συνέχεια φωνητικά και οργανικά σύνολα του Μουσικού Σχολείου θα ερμηνεύσουν τραγούδια εμπνευσμένα από τη φύση και τα φυτά.

Θα ακολουθήσει ανακήρυξη σ’ επίτιμα μέλη του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου «Λυχνοστάτης» των ομότιμων καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης Λευτέρη Ζούρου, Μιχάλη Δαμανάκη, Πόπης Ρουμπελάκη-Αγγελάκη, και του φιλολόγου-συγγραφέα Αντώνη Σανουδάκη.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ξενάγηση στην πρόσφατα εμπλουτισμένη φυσιογνωστική συλλογή του Μουσείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια