Νέο λαογραφικό μουσείο υφαντικής τέχνης

Πολιτισμός
Νέο λαογραφικό μουσείο υφαντικής τέχνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντυπωσιάζει το παλιό πέτρινο κτίριο μετά την ανακαίνισή του

Το πλήρως ανακαινισμένο κτίριο του παλιού δημοτικού σχολείου Μονής, όπου πλέον θα στεγάζει ένα λαογραφικό μουσείο υφαντικής τέχνης, εγκαινιάζεται το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, στις 12 το μεσημέρι.

Πρόκειται για ένα παλιό πέτρινο κτίριο που μετά την ανακαίνισή του φιλοξενεί επίσης το ιατρείο, το γραφείο της τοπικής Κοινότητας αλλά και μια άνετη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για τις ανάγκες του δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου Μονής, ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 267.000 ευρώ που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ.

Η λειτουργία του νέου χώρου πολιτισμού, ξεκινάει με μια έκθεση υφαντών που μεταφέρουν στον επισκέπτη όλη την τέχνη της Κρητικής παράδοσης που παραμένει αναλλοίωτη μέσα στα χρόνια. Το κτίριο έχει συνολικό εμβαδόν 200 τ.μ. καθώς και έναν μεγάλο αύλειο χώρο 665 τ.μ., όπου έπειτα από τις εκτεταμένες εργασίες θα μπορεί να χρησιμοποιείται για ανοικτές εκδηλώσεις κάθε είδους.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης τόνισε: «Ενισχύουμε την τουριστική δυναμικής της ενδοχώρας, δίνουμε κίνητρα στη νεολαία μας να μάθει την παράδοση και τον πολιτισμό μας και με χαρά εγκαινιάζουμε μια ακόμα σημαντική πολιτιστική δομή. Ένα παραδοσιακό κτίριο που έπειτα από εκτεταμένη ανακαίνιση θα αποτελέσει πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους επισκέπτες, για μικρούς και μεγάλους. Εντάσσουμε έτσι και τον πανέμορφο οικισμό της Μονής στο πρόγραμμα των λαογραφικών, πολιτιστικών και ιστορικών διαδρομών του Μαλεβιζίου, ενισχύουμε την τοπική οικονομία και αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων με στοχευμένα έργα υποδομών.

Θα ήθελα για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Κώστα Φασουλάκη για την καθοριστική βοήθειά τους, την Μαρία Κασσωτάκη και τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής για την άψογη συνεργασία μας, τους αντιδημάρχους Θανάση Κύρκο και Άρη Σαλούστρο, καθώς επίσης και τα στελέχη της δικής μας τεχνικής υπηρεσίας για την πολύ καλή δουλειά που και σε αυτό το έργο πραγματοποίησαν. Να συγχαρώ παράλληλα τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Γιάννη Πατραμάνη και την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μονής Μαρία Κουτεντάκη και όλα τα μέλη του Συλλόγου, για την σημαντική τους συμβολή στο συγκεκριμένο έργο, αλλά και για την δική τους πλούσια δραστηριότητα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News