Επέτειος ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μύρωνα του Θαυματουργού

Πολιτισμός
Επέτειος ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μύρωνα του Θαυματουργού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επέτειος ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μύρωνα, η οποία έγινε το Μάιο του 2014, μετά από εμφάνισή του σε τρία πρόσωπα

Την Κυριακή 12 Μαΐου, επέτειος της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μύρωνος Επισκόπου Κρήτης του Θαυματουργού, εορτάζει ο φερώνυμος Ιερός Ναός της κωμοπόλεως του Αγίου Μύρωνα.

Το Σάββατο 11 Μαΐου και ώρα 7:00 το απόγευμα θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Την Κυριακή 12 Μαΐου το πρωί και ώρα 6:30 π.μ. θα τελεστεί ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία και η Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων του Αγίου.

Την ίδια ημέρα το απόγευμα και ώρα 6 θα τελεστεί εσπερινός και Ιερά παράκληση του Αγίου.

Η εμφάνιση του Αγίου για την ανακομιδή

Μετά από την εμφάνιση του ίδιου του Αγίου σε τρία πρόσωπα, σύμφωνα με τον εφημέριο του χωριού, ζητούσε να γίνει η ανακομιδή των λειψάνων του, ενώ πολλά ήταν τα γεγονότα, σύμφωνα πάντα με τον εφημέριο του χωριού, που προηγήθηκαν.

Όπως είχε αποκαλύψει στο neakriti.gr, ο ιερέας του χωριού πατέρας Νικόλαος Κριτσωτάκης, ο οποίος υπηρετεί την εκκλησία του Αγίου Μύρωνα από το 1997 «από το 2013 ο Άγιος, μαρτυρείται ότι, άρχισε να εμφανίζεται σε τρία πρόσωπα και ζητούσε να γίνει η ανακομιδή των λειψάνων του, εμφανέστερο γίνεται στις αρχές του 2014. Όταν ζήτησε να βγουν τα λείψανά του, "πήρε" τους ανθρώπους εκείνους, μέσα σε όνειρο», όμως, όπως ο ίδιος ο ιερέας μας αναφέρει, πιστεύει ήταν κάτι θεϊκό, διαφορετικό από ένα απλό όνειρο, «τους οδήγησε κάτω στον τάφο του, τους έδειξε ακριβώς πώς και πού ήταν το σκήνωμά του, τους είπε ότι θα ακολουθήσουν μία σειρά γεγονότων μετά την ανακομιδή, "ως μαρτυρία αυτών που σας λέω θα βρείτε στον τάφο κάποια πράγματα και να πείτε στον πατέρα Νικόλαο, ότι είμαι μόνος μου στον τάφο"».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News