Πολιτισμός

«Η Γκουβερνιώτισσα»: Το μοναστηριακό συγκρότημα ως ένας επιπλέον πόλος έλξης

Το μοναστηριακό συγκρότημα θα μπορέσει να αποτελέσει ένα επιπλέον πόλο έλξης στην ενδοχώρα του δήμου Χερσονήσου

Τη σύμβαση συγχρηματοδότησης του προγράμματος δράσης του Οργανισμού Πολιτισμού  και Ανάπτυξης Ποταμιών «Η Γκουβερνιώτισσα» υπέγραψαν σήμερα το πρωί στο δημαρχείο στις Γούρνες ο δήμαρχος, Γιάννης Μαστοράκης και ο πρόεδρος του Οργανισμού, Μανώλης Αργυράκης, παρουσία του γραμματέα του σωματείου, κ. Γιώργου Βαϊλάκη.

Η σύναψη συνεργασίας του Δήμου Χερσονήσου με τον Οργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης Ποταμιών «Η Γκουβερνιώτισσα» θα επιτρέψει την ομαλή λειτουργία του φορέα με δράσεις που θα προβάλουν, θα προστατεύουν και θα αναδεικνύουν τη θρησκευτική, πολιτιστική, αρχαιολογική, αρχιτεκτονική και καλλιτεχνική παράδοση και κληρονομιά της περιοχής.

Η λειτουργία έκθεσης εκκλησιαστικών κειμηλίων, λαογραφικής γωνιάς, βοτανικού κήπου και καλλιτεχνικών εργαστηρίων, η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, εκθέσεων, διαλέξεων, παραστάσεων, μαθημάτων, κ.ά., αναμένεται να επιφέρει μεγάλα πλεονεκτήματα στην ευρύτερη περιοχή όπως αύξηση της επισκεψιμότητας, που προσδίδει πολλαπλά κοινωνικά και οικονομικά οφέλη.

Κατά συνέπεια, το μοναστηριακό συγκρότημα θα μπορέσει να αποτελέσει ένα επιπλέον πόλο έλξης στην ενδοχώρα του δήμου Χερσονήσου για όλους τους διερχόμενους για τουριστικούς ή άλλους σκοπούς. Προβλέπεται να δώσει μια νέα αναπτυξιακή τροχιά στην περιοχή και να αυξήσει το χρόνο παραμονής των επισκεπτών, αλλά και να προσθέσει νέους επισκέπτες.

Κύρια επιδίωξη του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης Ποταμιών «Η Γκουβερνιώτισσα» είναι η προσέλκυση επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή, με απώτερο στόχο την ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει ο δήμος Χερσονήσου, επιδιώκοντας παράλληλα την επίτευξη των καταστατικών στόχων του για την προστασία και ανάδειξη της θρησκευτικής, πολιτιστικής, αρχαιολογικής, αρχιτεκτονικής και καλλιτεχνικής παράδοσης και κληρονομιάς της περιοχής.

Απώτερος στόχος της συνεργασίας του Δήμου με το σωματείο «Η Γκουβερνιώτισσα» είναι η υλοποίηση ενός προγράμματος περιβαλλοντικής προστασίας και οικονομικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής και δράσεων που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια