Πολιτισμός

Με το ασημένιο μετάλλιο στις αποσκευές τους επιστρέφουν Νεανική & Παιδική Χορωδία από την Ιταλία

Σημαντική διάκριση για τη Παιδική και Νεανική χορωδία του Δήμου Ηρακλείου σε Διεθνή διαγωνισμό στην Ιταλία

Με σημαντική διάκριση επιστρέφουν τα μέλη της Παιδικής και Νεανικής χορωδίας του Δήμου Ηρακλείου από το Διεθνές Φεστιβάλ χορωδιακής μουσικής "voices for peace" (φωνές για την Ειρήνη) που πραγματοποιήθηκε από 1 έως 5 Μαΐου στις πόλεις Ασίζη και Περούντζια της Ιταλίας.

Η χορωδία, με μαέστρο τον κ. Γιάννη Ιδομενέως, που έλαβε μέρος στο διαγωνισμό απέσπασε το ασημένιο μετάλλιο. Συγκεκριμένα συμμετείχαν 36 άτομα σε τρία τμήματα ηλικίας 15, 29 ετών και 35 χορωδίες από όλο τον κόσμο.

Η χορωδία του Δήμου Ηρακλείου έλαβε μέρος σε 2 κατηγορίες από τις 8 του διαγωνισμού. Την κατηγορία της μικτής νεανικής χορωδίας και στην κατηγορία «ιερή μουσική» (musica sacra), με πολύ δύσκολο πρόγραμμα που περιείχε Monteverdi, Palestrina, κ.ά. και βραβεύτηκε με το ασημένιο δίπλωμα.

Τη χορωδία συνόδευε ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου κ. Gian Andrea Garancini, ο οποίος είχε παράλληλα και  θεσμικές επαφές με εκπροσώπους της Περιφέρειας Ούμπρια.

Ο κ. Garancini είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο της πόλης Περούντζια, έδρα του μεγαλύτερου Πανεπιστημίου για ξένους στην Ιταλία όπου έχουν φοιτήσει χιλιάδες Έλληνες και έχει ως έμβλημα το γρύπας, με τους οποίους συζήτησε τους τρόπους μελλοντικής συνεργασίας και την αδελφοποίηση του Ηρακλείου με την Περούντζια μετά πρότασή τους.

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια