Πολιτισμός

Θεατρική Παράσταση

«Το Νησί των Συναισθημάτων»: Μια ιστορία του Χορχέ Μπουκάι για παιδιά

Σάββατο, 11 Μαΐου 2019, 5:30 μμ, Θέατρο Κάτω

Από τους Hippo Theatre Group στο Θέατρο ΚΑΤΩ

Η υπέροχη ιστορία του Χορχέ Μπουκάι «Το νησί των συναισθημάτων» παρουσιάζεται στο κοινό του Ηρακλείου το Σάββατο 11 Μαΐου στο Θέατρο Κάτω, στις 17:30 από τους Hippo Theatre Group.

Πρόκειται για μια διαδραστική ιστορία για ένα νησί που κατοικούνταν μόνο από συναισθήματα. Κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα της εγκατάλειψης του νησιού και τότε τα συναισθήματα θα πλεύσουν προς πολλές κατευθύνσεις. Πάνω στο νησί ένα συναίσθημα θα μένει μόνο. Την τελευταία στιγμή ο Χρόνος θα εμφανιστεί και θα ανατρέψει τα σχέδια μιας οριστικής απώλειας.

Η παράσταση έχει ως κεντρικό της θέμα τη συναισθηματική νοημοσύνη. Είναι βασισμένη σε τεχνικές του σωματικού θεάτρου με έμφαση στην εκφραστικότητα, την κίνηση, το χορό και το τραγούδι. Τα παιδιά συμμετέχουν σ' αυτήν σε συγκεκριμένα σημεία της δράσης μέσα από θεατρικά παιχνίδια και τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος, επηρεάζουν την εξέλιξή της ιστορίας, μπαίνουν βαθιά στο θεματικό κέντρο της, αλληλεπιδρώντας, ασκώντας την κριτική τους σκέψη και συμμετέχοντας ενεργητικά.

Οφέλη και στόχοι του προγράμματος:

Με την καλλιέργεια της συναισθηματικής αγωγής και δεξιοτεχνίας επιτυγχάνεται η ειρηνική συνύπαρξη στο σχολικό περιβάλλον και η ειρηνική επίλυση των προβλημάτων. Έχουμε τον έλεγχο των συναισθημάτων μας, αποκτούμε αυτοαποδοχή και ενσυναίσθηση, φτιάχνουμε έναν κόσμο μοιράσματος και αλληλοϋποστήριξης.

Ερωτήματα που διερευνούνται:

-Tι είναι συναίσθημα; (κατανόηση ορισμού)

-Πότε και πώς γεννιέται το συναίσθημα;

-Τι συμβαίνει στο σώμα μας κάθε φορά που νιώθουμε συναισθήματα;

-Ποια τα είναι τα βασικά συναισθήματα και οι οικογένειες συναισθημάτων;

-Υπάρχουν τρόποι ελέγχου των συναισθημάτων;

-Πως λειτουργεί ο εγκέφαλος μας όταν σκεφτόμαστε, ονειρευόμαστε, αγαπάμε, μισούμε;

Νεότερες έρευνες δείχνουν ότι η συναισθηματική νοημοσύνη (EQ) είναι σημαντικότερη από τον δείκτη ευφυΐας (IQ) για την προσωπικότητα ενός ανθρώπου ακόμα και σε τομείς που συνδέονται παραδοσιακά με την εξυπνάδα, όπως η επαγγελματική σταδιοδρομία για παράδειγμα.

Η ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης στα πρώτα σχολικά χρόνια συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση δημιουργικών και ευτυχισμένων ενηλίκων και αυτή είναι και η μεγάλη της σπουδαιότητα.

Διάρκεια: 60 λεπτά

Τιμή εισιτηρίου: 8€ και 5€ (ανέργων, πολυτέκνων)

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 6974040085, 6976904396

Συντελεστές:

Σχεδιασμός δράματος: Σίσσυ Ιγνατίδου, Αλέξανδρος Ράπτης, Φώτης Δούσος, Λουίζα Νικολάου

Παίζουν: Σίσσυ Ιγνατίδου, Νίκη Πεταλά

Κίνηση: Μίκα Στεφανάκη

Κοστούμια: Κατερίνα Χατζοπούλου

Μάσκες: Μάρθα Φωκά

Σκηνοθεσία – Μουσική: Hippo Theatre Group (Φώτης Δούσος - Αλέξανδρος Ράπτης)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια