Πολιτισμός

Εκδηλώσεις

Το αριστούργημα του Βιτσέντζου Κορνάρου «Ο Ερωτόκριτος» στο «Μίκης Θεοδωράκης»

Κυριακή, 12 Μαΐου 2019, 9:00 μμ, «Ο Ερωτόκριτος» του Δημήτρη Μαραμή, την Κυριακή 12 Μαΐου στα Χανιά

«Ο Ερωτόκριτος» του Δημήτρη Μαραμή, με τη μορφή σύγχρονου ελληνικού μιούζικαλ, την Κυριακή 12 Μαΐου στα Χανιά

Ο «Ερωτόκριτος» του Δημήτρη Μαραμή με τους Vamos Ensemble, βασισμένο στο πρωτότυπο αριστούργημα του Βιτσέντζου Κορνάρου, την Κυριακή 12 Μαΐου στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», στα Χανιά.

Ερμηνεύουν οι Θοδωρής Βουτσικάκης, Ιωάννα Φόρτη, Ελένη Δημοπούλου, Κωστής Μαυρογένης.

«Ο Ερωτόκριτος» του Δημήτρη Μαραμή, με τη μορφή σύγχρονου ελληνικού μιούζικαλ, ήταν ανάθεση της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Το 2017 παρουσιάστηκε σε sold out παραστάσεις στην Εναλλακτική Σκηνή στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στο Ηρώδειο.

Ακολούθησε το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το 2018, ενώ φέτος εγκαινίασε το Έτος Ερωτόκριτου 2019 στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης, σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή,  με πρωτοβουλία και διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.

H μουσική προσέγγιση του Ερωτόκριτου από τον Δημήτρη Μαραμή απέσπασε διθυραμβικές κριτικές κι ενθουσίασε το κοινό, όπου κι αν το παρακολούθησε σε ολόκληρη τη χώρα, είτε στη σκηνική, είτε στη συναυλιακή του εκδοχή.

Στο πλαίσιο του Έτους Ερωτόκριτου 2019, το έργο  παρουσιάζεται από τους Vamos Ensemble σε μία νέα συναυλιακή ενορχήστρωση από το Θανάση Παπαθανασίου (μέλος κι ενορχηστρωτής των Vamos) για μία μοναδική συναυλία στα Χανιά, την Κυριακή 12 Μαϊου 2019.

Οι ταλαντούχοι ερμηνευτές Θοδωρής Βουτσικάκης (Ερωτόκριτος), Ελένη Δημοπούλου (Αρετούσα), Ιωάννα Φόρτη (Παραμάνα), Κωστής Μαυρογένης (Ρήγας), μαζί με τους Vamos Ensemble και τον συνθέτη στο πιάνο και την αφήγηση, παρουσιάζουν μοναδικά το αθάνατο αριστούργημα της Κρητικής Αναγέννησης.

Οι Vamos Ensemble είναι ένα μουσικό σύνολο με όψη και σύνθεση μικρής συμφωνικής ορχήστρας που αποτελείται από δεκαέξι μουσικούς οι οποίοι κατοικούν στην Κρήτη. Πρωτοεμφανίστηκαν πριν από πέντε χρόνια και έχουν σαν ορμητήριο το χωριό του Βάμου στα Χανιά. Ερμηνεύουν μουσικές του κόσμου, δοσμένες με τη γνησιότητα και τον αυθορμητισμό των ιδιαίτερων και σύγχρονων ενορχηστρώσεων τους, δημιουργώντας ένα μοναδικά δικό τους χαρακτηριστικό ήχο.

Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη. Δελτία Εισόδου θα δοθούν από το βιβλιοπωλείο Πετράκη.

Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Ώρα έναρξης 21:00 - Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30.

Στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Παλιό Τελωνείο), στο παλιό λιμάνι Χανίων.

Οργάνωση & εκτέλεση παραγωγής: ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΟΝ - Artway

 

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια