Σύγχρονη παιδική λογοτεχνία από τη Χανιώτισσα Αργυρώ Μουντάκη

Πολιτισμός
Σύγχρονη παιδική λογοτεχνία από τη Χανιώτισσα Αργυρώ Μουντάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην ανάδειξη της πολύτιμης επικοινωνίας παιδιών - γονέων στοχεύει η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Αργυρώ Μουντάκη μέσα από το νέο της βιβλίο με τίτλο «Πες το μόνο στη μαμά», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση

Μέσα από μια αλληγορική ιστορία με πολλά μηνύματα για μικρούς αναγνώστες η Αργυρώ Μουντάκη, «αγγίζει» αυτή τη φορά το θέμα της εμπιστοσύνης μεταξύ παιδιών και γονέων που επιτρέπει την ανάπτυξη μιας σχέσης στην οποία δε χωρούν μυστικά.

Η Χανιώτισσα συγγραφέας παιδικών βιβλίων στο πες το μόνο στη μαμά, καταφέρνει να αναδείξει τη σημασία της επικοινωνίας, ταξιδεύοντας παράλληλα τα παιδιά στον υπέροχο κόσμο της φιλίας.

«Δύο ήρωες του βιβλίου συνεργάζονται για να βοηθήσουν τον φίλο τους να βγει από τη δύσκολη θέση. Και ο μόνος τρόπος είναι να απευθυνθεί στον άνθρωπο που βρίσκεται πάντα εκεί για να τον ακούσει», τονίζει η συγγραφέας Αργυρώ Μουντάκη.

Η Αργυρώ Μουντάκη εμφανίσθηκε στη λογοτεχνία το 2005 με μια τριλογία βιβλίων,  και λίγα χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε το Κορίτσι του Πέτρου, ένα βιβλίο για το ρατσισμό και ενδοσχολική βία. «Το στοιχειωμένο σπίτι» και «ο καπετάν Τζουγκράνας» είναι επίσης λογοτεχνικά έργα με την υπογραφή της που αγαπήθηκαν από το παιδικό αναγνωστικό κοινό. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News