Μουσικό γκαλά για την υποδοχή της Άνοιξης

Πολιτισμός
Μουσικό γκαλά για την υποδοχή της Άνοιξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναυλία
Σάββατο,04 Μαΐ 2019, 19:30
Μητρόπολη Χανίων (αύλειος χώρος)
Στη σκηνή η διεθνούς φήμης σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη

Με ένα μουσικό γκαλά ο δήμος Χανίων υποδέχεται την Άνοιξη το Σάββατο 4 Μαΐου στις 19:30 στον αύλειο χώρο της Μητρόπολης (πλατεία Αθηναγόρα).

Στο γκαλά συμμετέχουν η διεθνούς φήμης σοπράνο, Μυρσίνη Μαργαρίτη, και ο βαρύτονος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Χάρης Ανδριανός. Στο πιάνο η διακεκριμένη μαέστρος, Ζωή Ζενιώδη.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν επίσης με μία εμφάνιση - έκπληξη οι μικροί χορευτές του Λαογραφικού Ομίλου Χανίων του Γιάννη Αγιασμενάκη.

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες

Μυρσίνη Μαργαρίτη, Σοπράνο

Γεννημένη στη Λάρισα, σπούδασε Τραγούδι, Βιολί και Μουσικολογία στην Αθήνα και ολοκλήρωσε δύο Μεταπτυχιακά (Λιντ -Ορατόριο και Όπερα) στο Mozarteum Salzburg, με υποτροφίες των Ιδρυμάτων “Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης” και Jürgen Ponto.

Ως νεαρή ανερχόμενη υψίφωνος εμφανίστηκε ως Serpetta/La Finta Giardiniera στο Landestheater Salzburg (συμπαραγωγή με το Διεθνές Φεστιβάλ Salzburg) και ως Zerlina/Don Giovanni στο Republic Theater Salzburg, καθώς και σε πλήθος συναυλιών. Στη συνέχεια, ως μόνιμη σολίστ της Όπερας της Halle (Γερμανία), ερμήνευσε τους ρόλους: Pamina/Die Zauberflöte, Gretel/Hänsel und Gretel, Suor Genovieffa/Suor Angelica, St Marguerite/Jeanne d'Arc au Bûcher, Une Voix Céleste και Thibault/Don Carlos, Kseniya/Boris Godunov, Wellgunde/Das Rheingold, Euridice/Orfeo ed Eurudice κ.α.

Χάρης Ανδριανός, Βαρύτονος

Ο βαρύτονος Χάρης Ανδριανός γεννήθηκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Σπούδασε τραγούδι στο Ωδείο Athenaeum και χημεία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με υποτροφία «Μαρία Κάλλας» συνέχισε τις σπουδές του στο Μιλάνο (As.Li.Co), και τη Βαρκελώνη. Το 1997 ερμήνευσε στην Εθνική Λυρική Σκηνή το ρόλο του Παπαγκένο στον Μαγικό Αυλό του Μότσαρτ.

Έκτοτε συμμετείχε σε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε πολλές σημαντικές παραγωγές της Ε.Λ.Σ (Κουρέας της Σεβίλης, Σταχτοπούτα, Ιταλίδα στο Αλγέρι, Ντον Πασκουάλε, Μποέμ, Ελιξίριο του Έρωτα, κ.α) και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης (Γάμοι του Φίγκαρο, Μαγικός Αυλός, Τουραντότ). Έχει συνεργαστεί ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Καμεράτα και με άλλα οργανικά σύνολα.

Ζωή Ζενιώδη, Διεύθυνση Ορχήστρας

Η Ζωή Ζενιώδη είναι Καλλιτεχνική Διευθύντρια και Μαέστρος της Broward Symphony Orchestra, Συνεργάτης Μαέστρος του Φεστιβάλ Αιγαίου, καθώς και Καλλιτεχνική Σύμβουλος της Alhambra Orchestra.

Έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και έχει διευθύνει τις Brno Philharmonic, Tatarstan National Symphony Orchestra, Pan-European Philharmonia, Palm Beach Symphony, New Florida Philharmonic Orchestra, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ, Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, Εθνική Ορχήστρα Νέων Ισπανίας, καθώς και τα ARTéfacts Ensemble και Ensemble 21.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News