Γιώργος Ξηρογιάννης: Η επίσκεψη στο Άγιο Όρος που του άλλαξε τη ζωή

Κρήτη
Γιώργος Ξηρογιάννης: Η επίσκεψη στο Άγιο Όρος που του άλλαξε τη ζωή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κρητικός φωτογράφος μιλάει στην Ανδριανή Αγγελιδάκη για την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος, μία επίσκεψη που του άλλαξε τη ζωή…

Ο φωτογράφος Γιώργος Ξηρογιάννης μιλάει στην εκπομπή «Ανδριανή» της ΚΡΗΤΗ TV για την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος.

Το επαγγελματικό, αρχικά, ταξίδι του στο «Περιβόλι της Παναγίας» εξελίχθηκε σε ένα «ταξίδι» στον ίδιο του τον εαυτό…

Ο «παράλογα ειλικρινής» Γιώργος Ξηρογιάννης, μιλάει για τη «μετάβασή» του από το χόμπι του, τη φωτογραφία, στο να την κάνει επάγγελμα. Μιλάει για τη φωτογραφία, για το ότι «ζει για να φωτογραφίζει»… Μιλάει για την ίδια τη ζωή και τονίζει πως «η ζωή είναι τόσο απρόβλεπτη τόσο μικρή που πρέπει να ζήσουμε έντονα το κάθε “τώρα”».

Ο Γιώργος, μιλάει, επίσης, για το ταξίδι του στο Άγιο Όρος, στο οποίο βρέθηκε στο πλαίσιο αποστολής από τη Hellenic Daily News της Νέας Υόρκης.

Μεταξύ άλλων, στην άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση που έκανε με την Ανδριανή Αγγελιδάκη, είπε:  

«Το Άγιο Όρος είναι από μόνο του μία μεγάλη συζήτηση, ένα τεράστιο κεφάλαιο… Εσύ επιλέγεις τι θα πάρεις φεύγοντας. Το Όρος σε οδηγεί, δεν το οδηγείς εσύ. Αυτό που είναι καλό να κάνεις εσύ, είναι να αφεθείς…

Στο Όρος ξεκίνησα με ένα συγκεκριμένο project σε τρεις Μονές, στη Μονή Δοχειαρίου, Ξενοφώντος και Κωνσταμονίτου. Ξεκίνησα να απεικονίσω συγκεκριμένα πράγματα, λόγω δουλειάς, αλλά τελικά αφέθηκα να με συνεπάρει η διαδρομή.

Γνώρισα ασκητές, έκατσα εκεί, με φίλεψαν από αυτά που είχαν, κάναμε συζητήσεις.

Το ταξίδι αυτό με προβλημάτισε, με “έβγαλε” πιο σοφό. Συνειδητοποίησα πόσο λίγος είμαι, προσπαθώντας να κάνω το αυτονόητο, το οποίο είναι το “αγαπάτε αλλήλους”, το οποίο είναι ότι βρισκόμαστε σε αυτό τον κόσμο για να βοηθάμε το συνάνθρωπο, αφού πρώτα βοηθήσουμε τον εαυτό μας. Κι αυτό είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο που μου υπενθύμισαν εκεί.

Κάθε μέρα τον συναντάω το Θεό, κάθε μέρα συμβαίνουν θαύματα. Δε χρειάζεται να πας στο Άγιο Όρος για να συναντήσεις το Θεό. Δε χρειάζεται να πας στο Άγιο Όρος για να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Το θέμα είναι να το θέλεις και να το πιστεύεις.»

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News