default-image

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο… αυξάνει την επισκεψημότητα στους αρχαιολογικούς χώρους

Πολιτισμός
Το ηλεκτρονικό εισιτήριο… αυξάνει την επισκεψημότητα στους αρχαιολογικούς χώρους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποτελέσματα εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε 11 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας

Η αποτελεσματικότητα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε 11 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας αποτυπώνεται και στα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για το β΄ εξάμηνο του 2018 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου - Δεκεμβρίου 2018, στους 11 χώρους του ηλεκτρονικού εισιτηρίου καταγράφηκε αυξημένο ποσοστό επισκεπτών κατά 16,31%, ενώ στους υπόλοιπους χώρους η αύξηση ήταν 6,85%.

Όσον αφορά τα έσοδα, στους 11 χώρους του ηλεκτρονικού εισιτηρίου καταγράφηκε αύξηση των εισπράξεων κατά 10,01% σε σύγκριση με το 2017, ενώ η αύξηση στους υπόλοιπους χώρους ήταν 7,16%. Δηλαδή, η επιπρόσθετη αύξηση των εσόδων στους χώρους του ηλεκτρονικού εισιτηρίου ήταν 2,85%, που μεταφράζεται σε επιπλέον έσοδα 950 χιλιάδων ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα επέκτασης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και στους Βασιλικούς Τάφους των Αιγών στη Βεργίνα, ενώ θα ακολουθήσουν τα μεγάλα μνημεία και μουσεία της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, υπάρχουν θετικές προοπτικές για πολιτιστική χορηγία για την Αρχαία Ολυμπία, ενώ στους υπόλοιπους χώρους  το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα επεκταθεί μέσω στρατηγικής συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού με το Υπουργείο Παιδείας και το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News