Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Σασμός» του Σπύρου Πετρουλάκη

Πολιτισμός
Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Σασμός» του Σπύρου Πετρουλάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο συγγραφέας προσεγγίζει το θέμα «βεντέτα»: Για λόγους τιμής, κτηματικών διαφορών, αντεκδίκησης κ.λπ.

Το βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη «Σασμός» παρουσιάσθηκε στο Πολύκεντρο Νεολαίας Ηρακλείου στις 18-04-2019 από τους Ευριπίδη Κουκιαδάκη, Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Εύη Γαρεδάκη, στέλεχος της 7ης ΥΠΕ και Γραμματέα του Κοι.Σ.Π.Ε. Ηρακλείου και Στέλιο Καρακούδη, Πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών Κρήτης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης και υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου, ο οποίος έχει χειρισθεί ως δικηγόρος σημαντικές υποθέσεις βεντετών, επεσήμανε ότι η παραδοσιακή «βεντέτα» για λόγους τιμής, κτηματικών διαφορών, αντεκδίκησης κλπ., χωρίς να έχει εξαλειφθεί πλήρως, έχει περιορισθεί σημαντικά ή έχει υποκατασταθεί από συμβόλαια θανάτου.

Το οργανωμένο έγκλημα, καλλιέργεια, εισαγωγή, διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, προστασία επιχειρήσεων και επιχειρηματιών, αναπτύσσεται ραγδαία και απλώνεται παντού, έτσι «πρόβλεψε» ότι ο τίτλος του επόμενου βιβλίου του κ. Πετρουλάκη θα είναι η «ΟΜΕΡΤΑ», η οποία επικρατεί κυρίως λόγω του φόβου των απροστάτευτων αθώων πολιτών και της ουσιαστικής ατιμωρησίας των δραστών, οι οποίοι αξιοποιούν τις «ευεργετικές» διατάξεις των διατάξεων αποσυμφόρησης των φυλακών, οι οποίες τροφοδοτούν την οργανωμένη εγκληματικότητα.

Η έλλειψη αγροτικής ασφάλειας επιτείνει το πρόβλημα και δεν επιτρέπει, λόγω της ανασφάλειας που επικρατεί ακόμα και στις παρυφές της πόλης, την ανάπτυξη της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News