«Η δική μου μέρα»: Ταινία με μαθητές από την Κρήτη διαγωνίζεται στον Καναδά

Κρήτη
«Η δική μου μέρα»: Ταινία με μαθητές από την Κρήτη διαγωνίζεται στον Καναδά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχολείο και μετά στα ζώα για να τα ταΐσει - Η μέρα ενός μικρού μαθητή σ' ένα χωριό της Κρήτης

Η ταινία «Η δική μου μέρα», την οποία δημιούργησαν με αγάπη και μεράκι οι μαθητές από το Γυμνάσιο Αλικιανού Χανίων, διαγωνίζεται απόψε, Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, στο πρόγραμμα του Canada Kids Film Festival.

Το ντoκιμαντέρ δημιουργήθηκε από ομάδα μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, στο πλαίσιο της δράσης «Αληθινές Ιστορίες / CRete Education Documentary Project» (CR.E.DOC) του εκπαιδευτικού προγράμματος «cine Μαθήματα» που σχεδιάζει και υλοποιεί το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Υπόθεση

Η μέρα του Αντώνη δεν είναι ίδια με αυτή των άλλων παιδιών. Ο μικρός μαθητής της α΄ γυμνασίου ξετυλίγει μπροστά στα μάτια μας την καθημερινότητα και τη ζωή του, μία ζωή που μοιράζεται ανάμεσα στις υποχρεώσεις του σχολείου από τη μια και τις απαιτήσεις της βιοπάλης από την άλλη, στα χωράφια και τα ζώα, μαζί με την οικογένειά του.

«Εγώ έχω μάθει από τα 8 χρονώ μου να έχω πρόγραμμα, ότι και στο σχολείο πρέπει να το διαβάσω αυτό το πράγμα, γιατί μετά θα είναι πιο δύσκολα, και στα ζώα που πάω πρέπει να τα ταϊσω, και στην ώρα τους, γιατί μετά αλλιώς θα πεθάνουν…»

Τα λόγια του και η απλότητά του μάς χαρίζουν ένα μάθημα πραγματικής ζωής, ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας και μας θυμίζουν την ομορφιά της παιδικής αθωότητας και την ελπίδα για το αύριο που έρχεται!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News