«Έρχονται» 45 κορυφαία έργα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Πολιτισμός
«Έρχονται» 45 κορυφαία έργα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτοί οι Έλληνες καλλιτέχνες θα βρεθούν στην Πινακοθήκη «Μπότης Θαλασσινός»

 Μια έκθεση με 45 έργα κορυφαίων Ελλήνων καλλιτεχνών θα φιλοξενηθεί τον Μάιο στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός».

Πρόκειται για έργα των Γιάννη Μόραλη, Κωνσταντίνου Παρθένη, Κωνσταντίνου Μαλέα, Γιώργου Μπουζιάνη, Γιάννη Σπυρόπουλου, Νίκου Εγγονόπουλου, Γιάννη Τσαρούχη, Γιάννη Γαΐτη, Αλέξη Ακριθάκη, Σπύρου Βασιλείου, Νίκου Χατζηκυριάκου Γκίκα, Κώστα Τσόκλη, Παναγιώτη Τέτση, Σωτήρη Σόρογκα, Αλέκου Φασιανού, Δημήτρη Μυταρά, Αχιλλέα Δρούγκα, Χρήστου Μποκόρου, Γιώργου Ρόρρη, Εδουάρδου Σακαγιάν κ.ά. που ανήκουν στη συλλογή Γιώργου Βογιατζόγλου και που αναμένεται να εντυπωσιάσουν το κοινό της Κρήτης, με την επιμέλεια της έκθεσης να γίνεται από τον Καθηγητή Πανεπιστημίου Μάνο Στεφανίδη.

Για την προετοιμασία της σπουδαίας αυτής έκθεσης, αλλά και για την ανανέωση των συλλογών που ήδη φιλοξενούνται στην Δημοτική Πινακοθήκη και της έκθεσης του φωτογραφικού αρχείου Κουτουλάκη που επιμελείται ο Γιώργος Τζωράκης, αρχαιολόγος και ο Δρ Μανώλης Δρακάκης, ιστορικός, ο χώρος θα παραμείνει κλειστός για το κοινό το διάστημα από 20 Απριλίου έως 10 Μαΐου.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ανέφερε:

«Προετοιμαζόμαστε για την κορυφαία στιγμή στη σύντομη πορεία της Δημοτικής μας Πινακοθήκης. Είναι η μεγαλύτερη έκθεση που έχει φιλοξενηθεί στον τόπο μας και αποτελούσε και στόχο της Δημοτικής Αρχής, το να μπορούμε να παρουσιάζουμε έργα σπουδαίων Ελλήνων και ξένων στην Πινακοθήκη μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Κώστα Φασουλάκη που από την πρώτη στιγμή υποστήριξε την Δημοτική Πινακοθήκη αλλά και όλες τις πολιτιστικές δράσεις του Μαλεβιζίου, αποτελεσματικά και ουσιαστικά και να συγχαρώ όλους τους συνεργάτες μου, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εποπτείας Κώστα Τριγώνη και όλα τα μέλη της επιτροπής, την Εντεταλμένη Σύμβουλο Πολιτισμού Άννα Φραντζεσκάκη, καθώς και την επιμελήτρια της Πινακοθήκης Χρυσή Βαθιανάκη για την άριστη δουλειά που κάνουν στην Πινακοθήκη».

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News